,
  • BIST 10011.05
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Ulu Camii ziyaretçileri cami merdivenlerine engelli rampası yapılmasını istiyor

Ulu Camii ziyaretçileri cami merdivenlerine engelli rampası yapılmasını istiyor
Diyarbakırlılar, Ulu Camiyi ziyarete gelen engelli vatandaşlar ile küçük çocuğu olan bayanların engelli rampası olmadığı için merdivenlerden inip çıkarken zorluk yaşadıklarını belirterek söz konusu sorunun çözümüne yönelik taleplerini iletti.

 

İslam'ın 5'inci Harem-i Şerif-i olarak kabul edilen tarihi Ulu Caminin girişlerinde engelli rampası olmaması mağduriyetlere neden oluyor.

Özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayan Ulu Camiinde merdivenlere ek olarak yaşlı, engelli ve küçük çocuğu olan bayanların zorluk yaşamaması için engelli rampasının olmaması Diyarbakır gibi turizm kenti için bir eksiklik olarak görülüyor.

Ulu Camii başta olmak üzere kentteki diğer camilerde de engelli rampasının oluşturulmadığına ve bu yönde özellikle yaşlıların zorluk çektiğine vurgu yapan vatandaşlar, söz konusu sorunun çözümüne ilişkin ilgili makamların bir an önce çalışma başlatması gerektiğini söyledi.

"Engelli rampasının yapılması, engelli kardeşlerimiz için güzel bir adım olur"

Belediyeye engelli rampası yapımı konusunda çağrıda bulunan Gökhan Bayhan, yapılacak çalışmanın özellikle engelliler için güzel bir adım olacağına vurgu yaparak, "Engelli vatandaşlar, geldiği zaman rahat inmesi için engelli rampası yapılması gerekiyor. Belediyenin bir an önce üstüne düşeni yapması gerekiyor. Engelli kardeşlerimiz için güzel bir adım olur." ifadelerini kullandı.

Sadece Ulu Camiinde değil, kentteki diğer camilerde de aynı sorunun olduğunu belirten Mustafa Dölek, "Engelli vatandaşlar için engelli rampası yok, sadece merdiven var. Özellikle buranın 3 girişi var 3'ünde de engelli rampası yok. İnsanlar burada gerçekten mağdur oluyor, bu konuda belediyenin bir çözüm bulması lazım. Bende çocuğumla geldim. Çocuk arabasını kucaklayarak indirmek zorunda kaldım." dedi.

"Engelli rampası için çok geç kalındı bile, daha önceden yapılmış olmalıydı"

Engelli rampasının çok daha önceden yapılmış olması gerektiğini ifade eden İzzeddin Asana, "Engelli rampası için çok geç kalındı bile daha önceden yapılmış olmalıydı. Burası tarihi bir camidir, millet çok gidip geliyor. Burada engelli, yaşlı ve küçük çocuklar için daha önceden bu düşünülseydi güzel olurdu." şeklinde konuştu.

Engelli rampasının engelli vatandaşların bireysel hakkı olduğunu aktaran Hülya Yıldız, “Yetkililerin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Empati yapıyorum ve mutlaka engelli rampası yapılması gerekiyor. Çünkü onlarda sonuçta bir vatandaş. Onların bireysel haklarının ellerinden alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Onları engelli değil, özel insanlar olarak görüyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55