,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

UKV Başkanı Kurtaran’dan Malatya’daki depremzedeler için kurban bağışı çağrısı

UKV Başkanı Kurtaran’dan Malatya’daki depremzedeler için kurban bağışı çağrısı
Deprem bölgeleri ziyaretleri kapsamında Malatya’ya gelen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, kurban etlerinin depremzedelere ulaştırılması için hayırseverlere Kurban bağışı çağrısında bulundu.

 

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde ağır yara alan Malatya’da yaraların sarılma çalışmaları devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren sahada olan ve depremzedelere başta sıcak aş hizmeti olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması noktasında sürekli depremzedelerin yanında olan Umut Kervanı, depremzedelerin konteyner kent ve çadırkentlere yerleşmesinin ardından başlattığı gıda yardımı desteğini sürdürüyor.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, beraberinde Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, Umut Kervanı 2’inci Bölge Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık ve Umut Kervanı Malatya İl Koordinatörü Behcet Sevgili ile birlikte çadırda kalan depremzedeleri ziyaret ederek, gıda yardımında bulundular.

Yapılan ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Kurtaran, depremin ilk gününden beri deprem bölgelerine ziyaretlerinin sürdüğünü ve depremzedelerin yaraları tamamen sarılana kadar kendilerini yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

"Yaralar sarılana kadar depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

Kurtaran, "Şanlıurfa, Adıyaman ve Kâhta’yı ziyaret ettik şimdi de Malatya’dayız. Malatya’da zaten Umut Kervanı derneğimiz depremin ilk gününden itibaren depremzede kardeşlerimizin yaralarının sarılması için büyük bir gayret içerisindeydi ve çalışmaları devam ediyor. Bizde uzun bir süre buradaki çalışmalara katıldık. Şu an çadır kent ve konteyner kentlerde kalan depremzede kardeşlerimize başta gıda yardımı olmak üzere diğer ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Bizde bugün onlarla birlikte bulunduğumuz çadırkentteki kardeşlerimize gıda yardımında bulunduk ve gıda yardımı çalışmalarımız düzenli bir şekilde devam ediyor ve buradaki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Ramazan ayında depremzedelere yönelik yaptıkları yardımlara değinen Kurtaran, "Ramazan ayı boyunca depremzede kardeşlerimize iftar ve sahur yemeği ikramında bulunduk. Tabi Ramazan’dan sonrada buradaki kardeşlerimizin yanındayız, yaralarının sarılması için yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kurbanların depremzede kardeşlerimize ulaştırabilmemiz için hayırseverlerin kurban vekaletini bekliyoruz"

Kurban Bayramı’na az bir sürenin kaldığını anımsatan Kurtaran, şöyle devam etti:

"Daha önce Umut Kervanı Genel Merkezi olarak kurban bağışı ile ilgili çağrıda bulunmuştuk. Yurt içinde özellikle de deprem bölgesinde çok ciddi bir çalışmamız olacak. Özellikle hayırseverlere sesleniyoruz. Kurban vekaletlerini bize göndersinler, bizlerde gönderdikleri vekaletlerini deprem bölgesinde yerine getireceğiz ve kurban etlerini depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55