,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Üç Avrupa ülkesinden düzensiz göçle mücadelede kararı

Üç Avrupa ülkesinden düzensiz göçle mücadelede kararı
Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, düzensiz göçle mücadele kapsamında sınırların korunması ve işbirliğinin artırılması konusunda anlaştı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da "göç zirvesi" adlı toplantı düzenlendi.

Avusturya Başbakanı Nehammer, Macaristan Başbakanı Orban ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in katıldığı zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Avusturya Başbakanı Nehammer, düzensiz göç ve insan kaçakçılığına yönelik üçlü işbirliğinin önemine değinerek, Avrupa Birliği’nin (AB) mülteci sisteminin işlemediğini, bu nedenle ikili ve üçlü işbirliğinin zorunlu olduğunu belirtti.

Düzensiz göçün üç ülkeyi doğrudan etkileyen bir konu olduğunu belirten Nehammer, "Avusturya, Macaristan ve Sırbistan birlikte iltica frenini güçlü bir şekilde çekmiştir. Birlikte aldığımız önlemler etkisini göstermeye başladı." ifadelerine yerv erdi.

Nehammer, Sırbistan’ın Hindistan ve Tunus’a yönelik vize serbestisini kaldırmasıyla göçmen sayısında hissedilir oranda düşüş yaşandığını iddia etti.

Nehammer, 3 ülkenin düzensiz göçle mücadele kapsamında sınırların korunması ve işbirliğinin artırılması konusunda anlaştığını ve bunun insan kaçakçıları ve suç oluşumlarının oluşturduğu yapıların üzerine gitmeyi kolaylaştıracağını kaydetti.

Macaristan Başbakanı Orban ise ülkesinin mülteci baskısına karşı Avrupa’yı koruduğunu ileri sürerek, Macaristan’ın sınırlarını etkili bir şekilde korumaması durumunda Avusturya, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde düzensiz göçmen sayısının çok daha fazla olacağını ifade etti.

Orban, Macaristan’ın göçmen stratejisinin çok basit olduğunu belirterek, "İltica başvurusu tamamlanmamış hiç kimse, Macar sınırlarından içeri giremez. İltica başvurusu olumlu sonuçlanmış kişiler Macaristan’a girebilir. İşte bu Macaristan’ın uyguladığı yöntem." dedi.

Orban, "Yalnız göçmenlerden değil aynı zamanda Brüksel’e karşı da kendimizi korumamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexander Vucic ise üç ülke olarak bu zamana kadar attıkları ortak adımların olumlu sonuçlarını elde etmeye başladıklarını söyledi.

İşbirliğini sürdürmeye her zaman hazır olduklarını, özellikle Kuzey Makedonya sınırında kontrollerin güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Vucic, söz konusu mutabakatla düzensiz göç sorununun kontrol altında tutulabileceğini belirtti.

Açıklamaların ardından üç ülkenin ilgili yetkilileri arasında düzensiz göçe karşı politikaları belirleyen mutabakat imzalandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55