,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Tuşlu telefonlara rağbet artıyor

Tuşlu telefonlara rağbet artıyor
Gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan tuşlu telefonlar, batarya süresinin uzunluğu, kullanım kolaylığı, fiyatının uygunluğu gibi nedenlerin yanı sıra sosyal medyadan uzak kalmak isteyenler tarafından yeniden tercih edilmeye başlandı.

 

İkinci el telefon satan ve tamiri yapan iş yerlerinin vitrininde 400 liraya kadar alıcı bulan tuşlu telefonların hurdası da yedek parça amacıyla kullanımından dolayı sahibine para kazandırmaya başladı.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan telefon satıcıları, telefon piyasasının durgun olmasına rağmen, batarya ömürlerinin uzun olması ve şebekelerimi iyi çekmesi tuşlu telefonlara rağbetin arttığını söyledi.

Tuşlu telefonları özellikle yaşlı insanların, askere gidenlerin, lise öğrencilerinin ve dokunmatik telefonlardan bıkanların aldığını ifade ede telefon satıcıları, fiyatı 400 liradan başlayan tuşlu telefon satışlarından memnun olduklarını belirtti.

"Hem şarjları daha uzun sürüyor hem de şebekeleri daha iyi çekiyor"

Aydın Üzümcü

Batarya ömürlerinin uzun olması ve şebekelerinin iyi çekmesinin tuşlu telefonlara rağbeti artırdığını ifade eden telefon satıcısı Aydın Üzümcü, "Tuşlu telefonları genellikle yaşlı insanlarımız dokunmatikleri kullanamadıkları, askere gidenler orada kameralı telefon kullanmak yasak oluğu için anne ve babalar da liseye başlayan çocuklarına, köylüler ve çobanlar da şebekesi ve batarya ömrü uzun olduğu için tuşlu telefon kullanmayı tercih ediyor. Çünkü tuşlu telefonların hem şarjları daha uzun sürüyor hem de şebekeleri daha iyi çekiyor." dedi.

"Telefon piyasası durgun olmasına rağmen tuşlu telefonlara rağbet arttı"

Tuşlu telefonların fiyatlarının dokunmatik telefonlara göre daha uygun olduğun belirten Üzümcü, "Şu an bizde bulunan tuşlu telefonların sıfır fiyatı 400 TL'dir. Ama en uygun dokunmatik telefonların ikinci eli bile bin 500 liradan başlayıp 75 bin TL'ye kadar yükselebiliyor. Fiyat olarak tuşlu telefonlar daha uyguna geldiği için cazip geliyor. Telefon piyasası durgun olmasına rağmen tuşlu telefon alanlar var." diye konuştu.

"Dokunmatik telefonlardan bıkanlar tuşlu telefon almaya başladı"

Alaattin Atayibiş

Son 2-3 aydır tuşlu telefonlara rağbetin arttığını ifade eden bir diğer telefon satıcısı Alaattin Atayibiş ise şunları söyledi:

"Tuşlu telefonları en çok yaşlılarımız, askere gidenler, öğrenciler ve şebekesi iyi çektiği için köylüler tercih ediyor. Geri dönüşümleri de var. Fiyatları ucuzdur. Batarya ömrü uzun sürüyor. İki üç aydır tuşlu telefonlara rağbet var. Dokunmatik telefonlardan bıkanlarda tuşlu almaya başladılar. Tuşlu telefonların satışları iyidir. Tuşlu telefonların sıfır fiyatları da 400-450 lira, ekinci elleri ise 200-300 lira arasında değişiyor. Tuşlu telefon alanlar memnun kalıyorlar." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55