,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Türkiye'nin dört bir yanından İncirlik Üssü'ne yürünecek

Türkiye'nin dört bir yanından İncirlik Üssü'ne yürünecek
İHH insani yardım Vakfı, Türkiye ve Ortadoğu için bir tehdit olan İncirlik Üssü'nün kapatılması için Türkiye'nin dört bir yanından araçlarla gitme kararı alarak herkesi bu yürüyüşe destek vermeye davet etti.

"Tüm Türkiye'den Araçlarımızla İncirlik Üssü'ne Gidiyoruz" başlığıyla İHH Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısına İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür

"Bölgede Filistinlilere dair yapılan her işlemde önce siyonizmin, sonrasında da İncirlik Üssü'nün parmağı olduğunu görüyoruz"

1951 yılında Adana'da kurulan İncirlik Üssü'nün kurulma amacının doğu blokuna karşı bir önlem amacıyla kurulduğunu ancak hep amacının dışında kullanıldığını, Ortadoğu'da, özellikle Arap coğrafyalarının ve Türkiye'nin önünde hep bir engel olarak bulunduğunu hatırlatan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, "Ortadoğu'da israile karşı ne zaman bir ayaklanma başlasa hemen İncirlik Üssü'nden kalkan uçaklar ya da oraya tahliye edilen siyonistler bir şekilde koruma altına alındı. 1951'den bu yana neredeyse 75 yıl geçti. Siyonizmin kuruluş yaşıyla neredeyse aynı tarihlere sahip bir üsten bahsediyoruz. Özellikle 1970'lerin başında Filistinlilerin Ürdün'den çıkartılması için binlerce silah İncirlik Üssü'nden tedarik edildi. Bölgede Filistinlilere dair yapılan her işlemde önce siyonizmin, sonrasında da İncirlik Üssü'nün parmağı olduğunu görüyoruz. 1973 yılında Arap-israil savaşında ABD buranın kullanılmasını talep etti. Aynı tarihlerde buradan çıkan, bayrak numaraları gizlenmiş, sinyalleri kapatılmış uçakların Ortadoğu'daki hangi bölgeye silah ve kan taşıdığını hala bilmiyoruz." dedi.

"Dibimizde küçük bir israil (İncirlik Üssü) kurulmuş durumda"

Songür, "Bugün Akdeniz'de, hemen yanı başımızda, Türkiye'ye ait karasularına çok yakın bir noktada ABD'nin savaş gemilerini ya da batılı ülkelerin diğer donanmalarını görüyoruz. Bunların hepsinin tüm koordinasyonunun İncirlik Üssü'nden sağlandığına şahit oluyoruz. Gazze'de bir soykırıma başlayan israil, geçtiğimiz günlerde yoğun bombardımana başladığında daha fazla bebek öldürmek adına vakit kaybetmemek için Gazze semalarında uçan uçaklara havada yakıt ikmali yapılması kararı almıştı. Araştırdığımızda bu uçaklara Türkiye'den Ürdün'e geçen, oradan da Gazze semalarındaki işgal uçaklarına havada ikmal yaptığına şahit oluyoruz. Üzülerek söyleyelim ki, dibimizde küçük bir israil kurulmuş durumda. Artık neredeyse 75 yıldan beri bölgede bulunan bu İncirlik Üssü'nün varlığı sorgulanmalı! Tüm yetkili makamlar, sivil toplum ve halkımız artık bir karar vermelidir. İncirlik Üssü burada ne yapıyor? Diye konuştu.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım

Basın toplantısında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, imkânı olan herkesi bu yürüyüşe katılmaya, imkân bulamayanların maddi destek vermeye ve vicdan sahibi tüm insanları da işgal rejimine karşı durmaya davet etti.

"Mesele Filistin meselesi değil, dünyanın işgal edilmesi meselesidir"

Elinde bulunan bir haritayı kameralara göstererek konuşmasına başlayan Yıldırım, "Bu haritayı biliyorsunuz. Medya kuruluşları biliyor. Bu harita Türkiye'nin işgal edilme planının haritasıdır. Amerika, Türkiye'yi işgal etmek için etrafını tamamen çevirmiştir. Bunun en önemli koordinasyonu İncirlik ve Kürecik'te yapılmaktadır. Burası bu kadar masum değildir. Biz şimdi dünyayı kurtarma peşindeyiz. İyi insanların bir araya gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Din, dil, ırk ayırımı yapmıyoruz. Şu anda mesele Filistin meselesi değildir. Mesele dünyanın işgal edilmesi, meselesidir. Bu dönem, siyonistler tarafından işgal edilen Amerika'nın, Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin, Avrupa devletlerinin kurtuluş mücadelesinin başlangıcıdır. Buradan Avrupa ve Amerika halkına çağrıda bulunuyorum! Siyonizm sizi işgal etmiş ve liderleriniz siyonizm uşağıdır. Bunlar sadece Filistin'e bomba atmıyorlar. Sizi de sömürüyorlar. Siyonizmin işgal ettiği en büyük toprak Amerika halkının yaşadığı topraktır. Özgür düşünceye sahip olan Amerika halkı! Ayağa kalkın ve hakkınızı arayın. Beyaz Saray'ın önüne gidin. Bu siyonistleri aşağı indirin. Bu siyonist dış işleri bakanı 'ben de Yahudi'yim' diyor. Buradan Yahudilere sesleniyorum! Çocuk ölümlerinin kabul ediyor musunuz? İsrail halkına da sesleniyorum! Bu Natenyahu'yu aşağı indirin. Natenyahu dünyayı kana buluyor. Natenyahu Hitler'in uşağıdır. Natenyahu, antisemitizm artsın ve dünyanın her yerinde Yahudiler zorlansın, katledilsin, israile mahkûm olsun diye bu katliamı böyle şiddetli yapıyor." şeklinde konuştu.

Cuma günü başlayacak yürüyüşe katılma çağrısı

Merhametli insanlar, merhametli halkların kardeşliğine vurgu yapan Yıldırım, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Londra'da, Barcelona'da, Berlin'de, Paris'te, yeryüzünün her tarafında ne güzel eylemler yaptınız. Dünyanın her tarafında halklar harekete geçti. Bu halklar dünya siyonist sistemini çökertecek. Bunun için tüm halklara sesleniyorum! Sizler çok büyük eylemler yaparak Filistin halkının yanında durdunuz. Biz, İncirlik Üssü'ne yüzbinlerce insan ile yürüyeceğiz. Türkiye halkı, ayağa kalkın ve binlerce insan olarak yola çıkın. Evlerinizde durmayın, yatmayın, uyumayın. Çocuklar ölüyor. Bu çocukların ölümüne sessiz kalırsanız bizim çocuklarımıza da aynısı yapılacak. Bu harita, Amerika'nın işgal haritasıdır. Bu harita, işgal edilmiş Amerika topraklarının yöneticileri, kanı Filistin'den çıkarıp Türkiye'ye yayma haritasıdır. İncirlik Üssü'ne yürüyeceğiz. Türkiye'nin her tarafından, ilçesinden, mahallesinden arabanızla, otobüsler tutarak, gelemiyorsanız otobüs parası verip insanları göndererek destek verin, İncirlik Üssü'nün etrafını kuşatalım. 1967 savaşında, 1973 savaşında ve bugün isralin kanlı Hitler bozuntusu Natenyahu'nun yanında yer alanlara bir cevap verelim. Allah'ın izniyle cuma günü yola çıkacağız. Adapazarı'na, Ankara'ya uğrayacağız. Basın toplantıları yapacağız. Oradan Konya'ya sonra incirlik Üssü'ne gideceğiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55