,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Türkiye'den Trump'ın tehditkar açıklamalarına sert tepkiler

Türkiye'den Trump'ın tehditkar açıklamalarına sert tepkiler
ABD Başkanı Donald Trump'ın ile yardımcısı Mike Pence'in ev hapsine alınan ABD'li casus rahip Andrew Brunson'un "serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağı" şeklindeki küstah tehditlerine tepkiler sürüyor.

ABD Başkanı Trump'ın, ev hapsine alınan ABD'li casus rahip Andrew Brunson'un "serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağı" şeklindeki küstah tehditlerine Türkiye'den sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

"Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur"

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır." dedi.

"Türkiye kendi kaderini tayin eden tam bağımsız ve egemen bir ülkedir"

Adalet Bakanı Abdülhamid Gül de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye kendi kaderini tayin eden tam bağımsız ve egemen bir ülkedir.  Brunson davası da, tam bağımsız ve egemen bir ülkede olması gerektiği gibi kendi mecrasında ilerleyecek, Yüce Türk Adaleti nihai sözü söyleyecektir." ifadelerine yer verdi.

"ABD, tehditler savurarak netice alamaz"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, ABD yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Kalın, "FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye’ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir." diye belirtti.

"Türkiye'ye kimse emir veremez ve tehdit edemez"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'da söz konusu tehditkar söylemlere yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

Türkiye'nin, hukukun üstünlüğünü esas alan köklü bir demokratik geleneğe ve siyasi düzene sahip egemen bir devlet olduğunu vurgulayan Aksoy, "Türkiye'ye kimse emir veremez ve tehdit edemez. Türkiye'ye karşı tehditkar bir dil kullanılması kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini düzeltmek için bugüne kadar gereken siyasi iradeyi ortaya koyduğuna ve üzerine düşeni fazlasıyla yaptığına dikkati çekerek, "ABD yönetiminin ülkelerimiz arasındaki müttefiklik ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan tehditkar mesajlarını kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Aksoy, "Brunson davası hakkında Amerikalı muhataplarımıza çeşitli vesilelerle gerekli açıklamalar yapılmış ve konunun bağımsız Türk yargısının yetki alanında olduğu açık bir şekilde vurgulanmıştır. ABD yönetimini bir an önce bu yanlış (tehditkar) söylemi bir kenara bırakarak bugüne kadar sürdürdüğümüz yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile yardımcısı Mike Pence, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilerek ev hapsine alınan ABD'li casus rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağı tehdidinde bulunmuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55