,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

Türkiye'de yılda yaklaşık 150 bin bebek pramatüre olarak doğuyor

Türkiye'de yılda yaklaşık 150 bin bebek pramatüre olarak doğuyor
Neonatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nuriye Aslı Melekoğlu, Türkiye'de her 10 bebekten birinin pramatüre (erken doğan) olarak doğduğuna dikkat çekerek, bunun önlenebildiğini söyledi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın ve Doğum Çocuk Hastanesinin ikinci katında "17 Kasım Prematüre Günü" dolayısıyla, pramatüre doğan çocukların ve ailelerinin katılımıyla fotoğraf sergisi ve slayt gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın ve Doğum Çocuk Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nuriye Aslı Melekoğlu, bir buçuk milyon doğumdan yaklaşık 150 bin bebeğin pramatüre olarak doğduğuna dikkat çekerek, pramatüre doğumunun önlenebildiğini söyledi.

Dr. Öğretim Üyesi Melekoğlu, prematüre doğan bebeklerin 37 haftadan önce doğan bebekler olduğunu hatırlattı.

Pramatüre bebeklerin, doğum haftaları ve kiloları azaldıkça çok daha yoğun bir bakıma ihtiyaç duyduklarını söyleyen Melekoğlu, "Çok daha sıkıntılı bir yenidoğan sürecinden geçerler.  Yenidoğan ekibinin yenidoğanda tecrübeli hemşirelerin, personellerin elinden geçerlerse çok daha sağlıkla büyürler ve sonrasında tekrardan ziyaretimize gelirler. Bu bebeklerimizin hepsini burada tekrardan gördük, çok mutlu olduk. Biz bir ekibiz ama bu ekibin bir ayağı da aileler. Sonuçta hem bebeklerimiz yatarken hem de taburcu olduktan sonra sıkı ilişkilerimizi devam ediyor." dedi.

Prematürlüğün önlenebilen bir durum olduğunu belirten Melekoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle riskli gebeliklerin takibi ve prematürenin önlenmesi veya önlenemediği durumlarda da bizler buralardayız. Bebeklerimizin hizmetindeyiz. Türkiye'de yaklaşık bir buçuk milyon doğumdan 150 bini pramatüre olarak doğuyor. Yani Türkiye'de doğan her 10 bebekten biri prematüre doğuyor. Malatya’da da Türkiye oranlarına benzer bir durum söz konusu. Bebeklerimizde hiçbir ayrım yapmıyoruz. Hepsi gerçekten çok güzel. Yani aileler evlerinde rahat uyuyamıyor, bebekleri için telaşlanıyor. Biz de gece gündüz zaten onların bakımı ile ilgili, beslenmeleri, hastalıkları, taburculukları ve taburculuk sonrası bakımlarını yapıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55