,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Türkiye Hafızlık Yarışması'nın final heyecanı Batman’da yaşandı

Türkiye Hafızlık Yarışması'nın final heyecanı Batman’da yaşandı
Batman İl Müftülüğü'nün ev sahipliğinde kız Kur’an kursu öğrencilerine yönelik "Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması'nın Türkiye finali düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan kız öğrenciler arasında düzenlenen Hafızlık Yarışması Türkiye Finali Batman’da yapıldı.

Batman Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya bölge finalinde birinci olan 7 Hafız katıldı.

Yarışmanın açışında konuşan Batman İl Müftüsü Nihat Kök, yarışmanın Batman’da yapılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, yarışmaya katılan, dereceye giren giremeyen tüm öğrencileri tebrik etti.

"Vahiy gelmeye başlamasından itibaren hafızlık müessesi başlamıştı"

Kök, "Allah Resulüne vahiy gelmeye başlamasından itibaren hafızlık müessesi başlamıştı. Sahabe Allah'ın kelamını gücü yettiği kadar ezberlemeye başlamıştı. Sonradan bu şekilde büyüdü yayıldı ve Uhud Savaşına kadar. Savaşta Allah'ın kelamını ezberleyen birçok sahabeyi kaybedince Resullah efendimiz çok üzüldü ve onları kabre bizzat koyuyordu. O günden bu güne elden ele, dilden dile, gönülden gönüle hafızlık yayıldı. Hele de bizim ecdadımızım İslam diniyle müşerref olduktan sonra bize kadar bu hafızlık müessesesini getirdiler. Öyle ki Osmanlı'da Darül Kurralar ve sırf hafızlık üzerine medreseler kuruldu ve bugün bize kadar geldi." şeklinde konuştu.

"İnsanımız hafızlarımıza çok değer verir"

Yarışmaya 7 bölgeden hafız öğrencinin katıldığını belirten Kök, "Hamd olsun ülkemizin dört bir yanında hafızlık müessesi devam ediyor. Batman'ımızda da gücümüz yettiği kadar Kur'an Kurslarımıza, medreselerimizde ve birçok projede öğrencilerimiz, velilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Bizim insanımız hafızlarımıza çok değer verirler. Peygamberimizden bugüne kadar bu işin üstatlarına, hocalarına, öğrencilerine ve talebelerine ahirete göçenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün bu yarışmaya katılan ve ülkemizin 7 bölgesinden gelen çok kıymetli öğrencilerimize ayrı ayrı başarılar diliyorum. "ifadelerini kullandı.  

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Ankara Yenimahalle Şehit Ömer Halisdemir Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hanife Alara Uyar Türkiye Birincisi oldu.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Çelem Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Kurul Uzmanı Sena Uçar Taş’ın da yer aldığı komisyonda, Kocaeli Derince Çenedağ Kız Kur’an Kursu öğrencisi Rabia Bülbül ikinci olurken, Elazığ Merkez Çatalçeşme Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Karabulut ise üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere ve hocalarına çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)

turkiye-hafizlik-yarismasi.jpg

turkiye-hafizlik-yarismasi-001.jpg

turkiye-hafizlik-yarismasi-002.jpg

turkiye-hafizlik-yarismasi-003.jpg

turkiye-hafizlik-yarismasi-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55