,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Türkiye Grand Prix'i ve gazozun zaferi!

Türkiye Grand Prix'i ve gazozun zaferi!
​Türkiye Grand Prix yarışında Hamilton zafer elde ederken yarışın ardından şampanya yerine gazoz patlatılması kafaları ayık olmayanları rahatsız etti.

Türkiye Grand Prix yarışında Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nı kazandı.

Şampiyonanın ardından yapılan kutlamalarda şampanya yerine gazoz patlatılması en çok konuşulan konulardan oldu.

Formula 1 yarışlarında bir ritüel hale gelen şampanya patlatma yerine gazoz patlatılması, alkol tüketimini çağdaşlık olarak gören bazı medya organları ve güruhları rahatsız etti.

Söz konusu örnek uygulamalara ve Formula 1 yetkililerinin dahi anlayışla karşıladığı bu duruma rağmen, anlaşılan Türkiye'de şampanya patlatma ritüelinin gerçekleşmemesi hevesleri kursaklarda bıraktı.

Allah'ın, kesin emirleriyle haram kıldığı ve Hazreti Muhammed'in, "Tüm kötülüklerin anası" olarak vurguladığı alkole, Formula 1'in şampanya patlatma geleneği üzerinden sahip çıkanlara Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur da sosyal medya hesabında tepki gösterdi.

Cesur, "Podyumda gazlı içecek meselesini de 'rezalet' olarak niteleyen bazı çevreler bilsin ki asıl rezil olan bu saçma yaklaşımdır." dedi ve şunları ekledi:

"Formula 1 çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde kendisi böyle bir hassasiyet gözetiyor. Malezya, BAE, Bahreyn... Aynı durum bu ülkelerde de oldu/oluyor. Sadece F1 değil, birçok spor dalında şampanyalı kutlamalarda oldukça hassas davranılıyor. İnanç hassasiyeti had safhada oluyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Bayern Ribéry’nin, City Mahrez’in, geçen yıl da Liverpool Salah ve Mane’nin bu hassasiyetine önem vermişti. Bu durum yıllardır böyle. Olayın bir de alkollü içecek reklamı yasağı da söz konusu. Tüm dünyanın yıllardır yaşadığı ve artık Aştığı bir olay bu.

Sen kalk yüzmilyonlarca dolarlık organizasyonu getir, şehri tüm dünyaya farklı bir konseptle tanıt, harika bir yarış düzenle, 2 milyar izleyiciye ulaş, adamlar şişenin içindeki içeceğinin alkolsüz olduğuna takılsın. Neyse... Türkiye için çalışmaya devam."

Benzer uygulama Bahreyn'de de yapılmıştı. Bahreyn'de 2004 yılında düzenlenen Formula 1 yarışında alkol yasağı getirilmiş, çıplak kadınlara da izin verilmemişti.

O dönem Bahreyn Meclis Sözcüsü Adel El Moavada, "Şampanya patlatıp milletin üstüne dökmek burada kabul gören bir davranış biçimi değil. Organizatörlerin halkın örf ve adetiyle çelişmeyecek bir tarz benimsemesi gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca 1980'lerde Avustralyalı pilot Alan Jones'un kazandığı bir Grand Prix sonrası, Williams'ın sponsorluğunu yapan bir Suudi firmasının özel isteği doğrultusunda yine şampanya patlatılmamıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55