,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Türkiye geneli Siyer Yarışmasında birinci olan Zehra Çelik duygu ve düşüncelerini paylaştı

Türkiye geneli Siyer Yarışmasında birinci olan Zehra Çelik duygu ve düşüncelerini paylaştı
Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca Türkiye geneli düzenlenen siyer sınavından dereceye giren ve kazandığı umre ödülüyle birinci olan Zehra Çelik, Çağ Peygamber Efendimizi sürekli hatırlatılmaya çalışılması gereken bir çağ olduğunu kaydetti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli düzenlenen Umre ödüllü Siyer yarışmasında Bursa'dan Zehra Çelik birinci gelerek umre ödülü kazandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği  'Onu Oku Onu Yaşa' temasıyla 11 Şubat'ta düzenlenen Umre ödüllü Siyer yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Bursa'dan Zehra Çelik, yetişkinler kategoride birinci gelerek Umreye gitmeye hak kazandı.

Türkiye geneli 4'ncü yetişkinler kategoriden 8 kişi 75'te 75 soruya net doğru cevap verdi.

Kuraya tabi tutulan kişiler arasında birinci çıkan Bursa'nın Gürsu ilçesinden sınava katılan Zehra Çelik oldu.

Bursa'nın Gürsu İlçesinde Siyer Yarışması 4'ncü kategoriden Umre ödülü kazanan Zehra Çelik duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabirine anlattı.

Umre ödüllü Siyer Yarışması'nı kazanan Zehra Çelik, Kur'an-ı Kerimin yaşayıcısı olarak onun hayatını öğrenmek bizler için çok önemli olduğunu belirtti.

Çelik, Siyer sınavına Üniversite sınavına hazırlanır gibi hazırlandığını söyledi.

"Siyer sınavı farklı hisler ve manevi haller uyandırıyor"

Siyer sınavını daha önceki yılarda da katıldığını söyleyen Çelik, " Her sene siyer sınavlarını takip ediyorum. Sınavın sloganı haline gelen kaybedeni olmayan sınava girmiştik. Zahirde ödül gözükse bile Peygamberimizin (Sallalahu aleyhi ve selam) hayatı stabil olsa da her okuduğumuz kitabın yazarı farklı bir bakış açısı katması farklı bir konuya değinmiş olması Peygamber Efendimizin(Sallalahu aleyhi ve selam) hayatıyla ilgili olsun her seferinde farklı duygular barındırıyor. Farklı hisler ve manevi haller uyandırıyor." dedi.

"Kur'an-ı Kerimin yaşayıcısı olarak onun hayatını öğrenmek bizler için çok önemlidir"

Siyerin sahibinin değer ve kıymetini doğru bir şekilde öğrenmek gerektiğini belirten Çelik, "Peygamber Efendimiz (Sallalahu aleyhi ve selam) veda hutbesinde size iki emanet bırakıyorum dedi. Sünnetimi ve Kur'an-ı Kerim bırakıyorum şeklinde buyurdu. Peygamber Efendimizin hayatını Allah bize Kur'an-ı Kerimde Resulullah (Sallalahu aleyhi ve selam) sizin için en güzel örnektir diye buyuruyor. Peygamber Efendimiz (Sallalahu aleyhi ve selam) en canlı örnek iken Kur'an-ı Kerimin yaşayıcısı olarak onun hayatını öğrenmek bizler için çok önemlidir. Sonuç olarak Kur'an-ı Kerimde açıklanmayan bir takım kısımlarda Peygamber Efendimizin (Sallalahu aleyhi ve selam) hayatından bu durumları görebiliyoruz. Bu açıdan Peygamber Efendimizin (Sallalahu aleyhi ve selam) hayatını öğrenmek bizler için önemli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Siyer sınavına Üniversite sınavına hazırlanır gibi hazırlandım"

Siyer sınavı kitabını bir defa okuduğunu söyleyen Çelik, " Ama tek seferde okuyarak gitmedim. Üniversite sınavına hazırlanır gibi hazırlandım. 8-9 sayfaya denk gelebilecek başlıklar şeklinde okudum. On sayfa içerisinden önemli gördüğüm yerlerinin altını çizdim. Altını çizdiğim yerleri not defterime ayrıca yazdım. Bunlarla beraber ekstra ses kaydı yaptım. Yolda gidip gelirken sürekli dinledim. On sayfa içerisinde önemli olan konuları bir gün içerisinden ezberleyip aşama aşama ilerledim. En sonunda tekrar yapmış bulundum." diye belirtti.

 

"Çağ Peygamber Efendimizi (Sallalahu aleyhi ve selam) sürekli hatırlatılmaya çalışılması gereken bir çağdır"

Toplumumda şöyle bir durum şöyle bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Çelik, " Sadece Ramazan ayı geldiğinde belirli vazifeler yerine getirilir. Bir sınav olduğunda o sınav üzerinden durulur. Peygamberimizin Efendimizin(Sallalahu aleyhi ve selam) hayatı belirli bir dönemde değil, her döneme her aya yayılması gerektiğini düşünüyorum. Bu bilinçle yapılırsa sınavların yılda bir yapılması yeterli gelir belki ama daha fazla rol oynamasından çağımız maalesef sıkıntılı bir çağdır. Peygamber Efendimizi (Sallalahu aleyhi ve selam) sürekli hatırlatılmaya çalışılması gereken bir çağdır. Çünkü gençlerimiz çok farklı uyaranlara maruz kalıyor. Bu açıdan daha fazla çalışmalar yapılabilir. Siyer sınavını hazırlayan katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55