,
  • BIST 9997
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesine ihtiyacımız yok!" dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Cumhurbaşkanı Kararı'yla feshedilen İstanbul Sözleşmesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Sözleşme, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir." diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Müslümanlara ait sözleşmenin dinimizce yazılmış olduğuna dikkat çeken Ünal, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesine ihtiyacımız yok! 2011 yılı mayıs ayında 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi', bilinen adıyla 'İstanbul Sözleşmesi' ismiyle bir metin imzalandı. Güya bu sözleşme ile kadın hakları korunacak, kadına şiddet önlenecekti. Ne oldu? Sözleşme uygulandığı halde şiddet azalmadı, bitmedi. Tacizler artarak devam ediyor, sözlü şiddet devam ediyor, cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor hani sözleşmeyi savunanlar bunlardan neden bahsetmiyorlar?" diye sordu.

"Her şey İslam'da mevcut, çareyi başka adreste aramaya gerek yok!"

İstanbul Sözleşmesi'nde Müslüman toplumlara, milletin örfüne, geleneğine, göreneğine uymayan ve asla kabul edilemeyecek maddelerin bulunduğuna dikkat çeken Ünal, "İsimlerini anmak bile istemediğimiz LGBT vs. bireyler diye tanımlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değildir, Dinimizde bunların yeri yoktur. Allah insanı nasıl yarattıysa öyle hayatını sürdürmelidir. Tartışılması bile yanlıştır. Hâlbuki biz bunları 1400 yıl önce aştık, insan hayatının güvencesi yüce dinimizdir, kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'dir (Sallallahu Aleyhi Vesellem). Dinimiz İslam hem kadını hem erkeği hem hayvanı kısacası tüm canlıların hayatlarını her türlü şiddetten, kötülükten koruma altına almıştır. Bunu şimdi şu sözleşmede bu sözleşmede aramaya gerek yok. Açın Kur'an-ı Kerim'i okuyun, hadisleri okuyun, İslami sözleri okuyun, anlayın. Başka bir şeye gerek yok. Hukuk da orada yazılı, kadın hakları da orada yazılı." diye kaydetti.

"Mağdurun korunmasını, zorbalığın engellenmesini ve adaleti dinimizde arayalım"

Ünal açıklamasında, "İstanbul Sözleşmesi diye bir şey yazalım, buna uyarsak her şey düzelir, dediler… düzelmiyor işte. Her gün ekranlardan, medyadan okuyoruz, izliyoruz. Gelin kadına şiddeti, tacizi, haksızlığı, hukuksuzluğu dini kuralları yaşatarak aşalım. Mağdurun korunmasını, zorbalığın engellenmesini, adaleti dinimizde arayalım. Tek tek, madde madde yazılı burada. Toplumumuza bunları anlatalım, bilgilendirelim bu şekilde bir farkındalık oluşturarak tüm kötü durumları engelleyebiliriz. Avrupa'ya da dünyaya da kitabımızla, dinimizle örnek olan biz Müslümanlarız." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55