,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Tüp fiyatlarındaki fahiş artış halkı mağdur ediyor

Tüp fiyatlarındaki fahiş artış halkı mağdur ediyor
Bir ay içerisinde yaklaşık yüzde 100 oranında artış gösteren tüp zammı, özellikle doğal gazı olmayan, dar gelirli aileleri ciddi manada mağdur ediyor.

 

Küçük boy ev tüpü 100 lira, 12 kiloluk tüp fiyatı da 500 liraya yükseldi. Vatandaşlar yaşanan artış nedeniyle yemek pişiremez hale gelirken, tüp fiyatlarındaki fahiş yükselişe ise tepki gösterildi.

Son zamanlarda tüp fiyatlarında yaşanan artışa kendilerinin de bir anlam veremediklerini belirten tüp satıcısı Yusuf Ak, İLKHA muhabirine, tarihte ilk defa böyle bir artışa şahit olduklarını söyledi.

Yusuf Ak

"Tüp kullananların çoğu fakirlerdir"

Tüp fiyatlarındaki artışın işlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Ak, "Bir ay önce 12'lik tüpü 340 liraya satıyorduk. Hatta tüp firması tüpün fiyatını bir kampanyayla 285 liraya kadar indirmişti. Tüp almaya gelen müşterilerimize kampanyadan yararlanmaları için yardımcı oluyorduk. Ama şu anda 12'lik tüpün fiyatı 500 lira oldu. Tüp kullananların çoğu ise fakir kesimlerdir." dedi.

Geçen aylardaki satışlarının çok altında bir satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Ak, zamlardan dolayı işlerinin her geçen gün daha da düştüğünü dile getirdi.

"Bir ay sonra ne olacağını bilemiyoruz"

Tüp almaya gelen müşterilerin fiyatı öğrenince elleri boş döndüğünü kaydeden Ak, şöyle devam etti:

"Köylerden ve evlerden buraya boş tüpünü getirip gelen çoğu kişi fiyatı öğrenince boş tüpünü geri alıp çıkıyor. Pandemiden sonra ciddi bir şekilde artışlar oldu ama bu son 15 günde tüpe iki defa zam geldi. Yani bir tüpe 150 lira zam geldi. Bir ay sonra ne olacağını bilemiyoruz. Yetkililerden beklentimiz fiyatların sabit bırakılması ve artışlara müdahale etmeleridir."

Faris Olgun

"Eski usul yöntemlerle yemeklerimizi yapmaya başladık"

Tüp alamaz hale geldiklerini belirten vatandaş Faris Olgun, "Artık tüp kullanamıyoruz. Köylerde kullanılan eski usul yöntemlerle yemeklerimizi yapmaya başladık. Bir tüpü 500 liraya kim alacak? Belki maaşı iyi olanlar alırlar ama fakir fukara nasıl alacak? Artık artan pahalılıklara karşı bir düzen olmasını bekliyoruz. Acilen zamların durdurulmasını ve fiyatların indirilmesini istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55