,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

TÜMSİAD: 15 Temmuz Ruhu, milli ve manevi değerlerimizin eseridir

TÜMSİAD: 15 Temmuz Ruhu, milli ve manevi değerlerimizin eseridir
15 Temmuz darbe girişiminin 2.yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, "15 Temmuz Ruhu, milli ve manevi değerlerimizin eseridir" dedi.

TÜMSİAD Batman şube Başkanı Kamil Biçici, 15 Temmuz’un 2.yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Biçici açıklamasında;15 Temmuz 2016 tarihinde cumhurbaşkanımızın çağrısıyla aziz milletimiz FETÖ’nün hain darbe ve işgal girişimine karşı kahramanca bir direniş göstererek tarih yazmıştır. 250 vatan evladı şehadet şerbetini içmiş ve 2196 kardeşimiz yaralanarak gazilik unvanı almıştır. İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan kurumlarımızı yıpratmayı amaçlayan bu beyhude girişim, milletimizin milli-manevi değerlerine bağlılığıyla, birlik beraberlik şuuruyla bertaraf edilmiştir. Önümüzdeki Pazar günü ikinci yıldönümünü idrak edeceğimiz bu olay her zaman hatırlamamız, dersler çıkarmamız gereken bir olaydır.

 15 Temmuz direnişinde ve devamındaki milli irade nöbetlerinde alnının akıyla görevlerini yerine getiren sivil toplum kuruluşlarımıza 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve o gece olanların unutulmaması için de önemli görevler düşmektedir.

 Atalarımız milli ve manevi değerleri bize aktardığı gibi bizim de aynı değerleri gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Nitekim 15 Temmuz direnişinde uçakların, tankların, tüfeklerin karşısına silahsız çıkan milletimiz, Allah Teâlâ’nın yardımıyla galip geldi. Dedelerinden, ninelerinden dinlediği Çanakkale, Kutu’l-Amare, İstiklal Harbi, Kıbrıs Barış Harekâtı hadiselerindeki gibi bir maneviyatla meydanlara indi. Böylece 15 Temmuz Destanı da şanlı tarihimizdeki yerini aldı.

 İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Bizim çok iyi bildiğimiz bu hakikati 15 Temmuz 2016’da bütün dünya öğrendi. Bir millet el ele, gönül gönüle, omuz omuza verince nelerin üstesinden gelinebileceği aşikâr oldu.

 15 Temmuz Ruhu, milli ve manevi değerlerimizin eseridir. Asırlardır muhacirlere kucak açan yurdumuz Suriyeli mülteci kardeşlerimizi bu ruhla bağrına basmıştır. Türkiye yurtdışına en fazla insani yardım yapan ülke olma unvanını bu ruhla elde etmiştir. Her zaman birliğimizi ve beraberliğimizi korumamızın, sevincimizi de üzüntümüzü de paylaşmamızın, gerektiğinde vatanımızı korumak için yekvücut olmamızın arkasında bu ruh vardır.

 15 Temmuz Milli Birlik Günü vesilesiyle TÜMSİAD olarak kardeş kuruluşlarımızla birlikte dualarımızın daima fedakâr gazilerimizle beraber olduğunu belirtiyor, bu destanı yazan milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, bu ruhun yaşatılması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyor, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah Teâlâ’dan rahmet diliyoruz.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55