,
  • BIST 10152.69
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Tuci: "Türkiye israili tanımaktan vazgeçmelidir"

Tuci: "Türkiye israili tanımaktan vazgeçmelidir"
Din-Bir-Sen Van İl Başkanı Halit Tuci, Türkiye'nin, siyonist işgalcileri tanımaktan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Din-Bir-Sen Van İl Başkanı Halit Tuci, Türkiye'nin, siyonist işgalcileri tanımaktan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Trump'ın, Golan Tepelerini terör çetesi siyonistlere ait olduğunu ilan etmesinin ardından dünya kamuoyundan sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Söz konusu karara tepki gösteren Din-Bir-Sen Van İl Başkanı Halit Tuci, Türkiye'nin, siyonist işgalcileri tanımaktan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

ABD'nin hukuk dışı bir işe imza attığını belirten Tuci, Golan Tepeleri'nin Suriye'nin toprağı olduğunu vurguladı.

Tuci, "Golan Tepeleri dâhil israilin 1967'den beri işgalinde olan topraklar üzerindeki egemenliğini tanımıyoruz. Asıl olan Türkiye, israili tanımaktan vazgeçmelidir ve bunun anlamı vardır. İsraili durdurmanın en etkili silahı, bu katil devleti tanımaktan vazgeçmektir.'' dedi.

"ABD, hukuk dışı bir işe imza atmıştır"

Tuci, "Emperyalist devletler, havlayan siyonist köpeklerini bağlamalıdır. Haydut ABD Başkanı Donald Trump, gayrımeşru Golan Tepeleri kararnamesini imzaladı. Karar yanlıştır, orası Suriye toprağı. ABD, hukuk dışı bir işe imza atmıştır. Trump'ın imzası gayri meşru bir imzadır. ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı. Ancak bu karar, israilin ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu'daki barış çabalarını engelleyerek, bölgede gerilimi daha da artıracak. ABD'nin bu kararı, Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğüne saldırıdır." ifadelerini kullandı.

"ABD ve israil hiçbir zaman Müslümanların dostu olmamıştır"

Müslüman toprakların işgal edilmesine seyirci kalınmaması gerektiğinin altını çizen Tuci, ABD ve israilin hiçbir zaman Müslümanların dostu olmadığını kaydetti.

Tuci, şunları söyledi:

"Filistin başta olmak üzere Golan topraklarında dünyanın gözü önünde işgal ederek yavaş yavaş içeri giren ve Müslümanlara yaşama hakkı tanımayan, uluslararası hukuku çiğneyen israil, Müslümanların üzerine bomba yağdırırken, Mescidi Aksaya hayâsızca saldırırken, dünya ile adeta alay ediyorlar. Bu adiye tavsiyemiz, dönüp kendisine bakmasıdır. Türkiye, ABD ve israilin bu alçaklığına gereken cevabı derhal vermelidir. Türkiye, israili tanımaktan vazgeçsin. Filistin'de Müslümanlara yapılan zulmü alkışlayarak topraklarımızın işgalini seyredemeyiz. İsraile verilecek en büyük ders, onu tanımadığını açıklayarak dünya kamuoyunun harekete geçmesini sağlamaktır. İsrail ile ilişkiler kesilsin. Türkiye, israile alçak demekle tarihe geçmez. Fakat israil hükümetini tanımayı bırakarak tarihe geçebilir. Müslümanların tek sığınağı olan Türkiye'den bunu bekliyor ve açıkça ilan ediyoruz ki, ABD ve israil hiçbir zaman Müslümanların dostu olmamıştır. Bu canilere 'dostum' diye sarılanlar da Müslümanların dostu değildir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55