TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Kilis, Mardin, Hakkari ve Bingöl'de PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi.
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:
"Diyarbakır/Lice-Hani bölgesinde devam eden operasyonda; tespit edilen toplam sekiz sığınak, bir mağara, bir mevzii ve yedi avcı boy çukuru kullanılamaz hâle getirilmiş; üç Kalaşnikof piyade tüfeği, 190 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 49 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 12 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, üç kelepçe, 1.160 kg gıda maddesi ve çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiş; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen 15 tüp, 1.990 pil, 35 m kablo ile 450.000 kök kenevir bitkisi, 31 kg toz esrar ve 50,7 kg kubar esrar imha edilmiş; toplam 11 işbirlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmış; bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından bombalı eylemlerde kullanılmak üzere gasp edilen bir araç ele geçirilmiştir.
Şırnak/Merkez, Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyonda, 21 bölücü terör örgütü işbirlikçisi yakalanarak gözaltına alınmış, icra edilen aramalarda, iki tabanca, 46 tabanca fişeği, bir havalı tüfek, altı av tüfeği, 76 av tüfeği fişeği, bir el yapımı patlayıcı ateşleyicisi, altı Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 30 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir dürbün, bir hedef noktalayıcı, 1.075 karton kaçak sigara ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.
Şırnak/Beytüşşebap, İncebel (Kato) Dağı bölgesinde icra edilen operasyonda, iki mağara tespit edilmiş, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen dört tüp ele geçirilmiş, bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir.
Kilis/Merkez’de, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan giriş yapan yabancı uyruklu beş DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.
Şırnak/Uludere’de icra edilen temas aramasında, bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edilmiştir.
Mardin/Dargeçit’te icra edilen temas aramasında, büyük tüp içerisinde, yaklaşık 50 kg amonyum nitrat ile hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edilmiştir.
Hakkâri/Yüksekova’da icra edilen temas aramasında, yaklaşık 30 kg patlayıcı kullanılarak hazırlanmış üçlü el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilerek yerinde imha edilmiştir.
Bingöl/Genç’te güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda tespit edilen bir sırt çantası içerisinde el yapımı patlayıcı tetikleme tertibatı ve gıda maddesi ele geçirilmiştir." denildi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.