TSK'dan PKK Operasyonları!
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak kuzeyi/Zap bölgesi, Siirt, Van, Hatay, Şırnak, Bingöl, Hakkari ve Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi.
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:
"Irak Kuzeyi/Zap bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda;
- Bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada silahlı bir terörist etkisiz hâle getirilmiş, (Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 45’tir.)
- Yedi el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş,
- Üç el bombası ele geçirilmiştir.
Siirt/Eruh'ta, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir terörist hava harekâtıyla etkisiz hâle getirilmiştir.
Van/Saray'da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir sığınak içerisinde iki RPG-7 roketatar mühimmatı, 15 el yapımı patlayıcı, 93 fünye, üç elektronik devre, bir keskin nişancı dürbünü ele geçirilmiştir.
Hatay/Kırıkhan'da, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan PKK/PYD mensubu bir terörist güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır.
Şırnak/Silopi'de, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu dört terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.
Bingöl/Genç'te, 20 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen hava harekâtı sonrasıbölgede yapılan arazi aramasında etkisiz hâle getirilen bölücü terör örgütü mensubu dört terörist, beş M-16 piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, üç Kalaşnikof piyade tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)
Hakkâri ve Van'da, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlere yönelik düzenlenen hava harekâtında, Hakkâri/Şemdinli'de beş ve Van/Başkale'de üç olmak üzere toplam sekiz bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirilmiştir.
Diyarbakır/Lice'de, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzii,mağara ve sığınaklar düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiştir." denildi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.