TSK'dan PKK Operasyonları!
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari, Diyarbakır, Şırnak ve Irak kuzeyi/Avaşin-Basyan, Metina ve Gara bölgeleri PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi.
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:
"Hakkâri/Şemdinli’de devam eden operasyonda;
- Güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan çatışmada beş terörist, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfek ve bir adet RPG-11 roketatar silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş,
- Tespit edilen iki mağarada yapılan aramada bir adet Doçka makineli tüfeği, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 188 adet Doçka fişeği, 13 adet RPG-yedi roketatar mühimmatı, bir adet havan mühimmatı, çok sayıda Kalaşnikof ve Biksi fişeği, 10 adet el bombası, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirilmiş ve bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
Hakkâri/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve 30 adet fişeği ele geçirilmiştir.
Hakkâri/Çukurca’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında iki adet antitank mayını, bir adet RPG-7 roketatar mühimmatı, bir adet bombatar mühimmatı, 34 adet 5.56 mm fişek, üç adet el bombası, 300 g TNT, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiş, tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
Diyarbakır/Kulp’ta, güvenlik güçleri tarafından icra edilen adli aramada bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır.
Şırnak/Silopi’de, Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan beş terörist teslim olmuştur.
Irak kuzeyi/Avaşin-Basyan, Metina ve Gara bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı 13 terörist düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hale getirilmiş, teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edilmiştir.(Bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.