Trump, "üçüncü dünya ülkelerinden" göçü kalıcı olarak durduracak

Trump, "üçüncü dünya ülkelerinden" göçü kalıcı olarak durduracak
ABD Başkanı Donald Trump, üçüncü dünya ülkelerinden ABD'ye göçü durduracağını açıkladı.

Trump, Truth Social'da yaptığı açıklamada, "ABD sisteminin tam olarak toparlanabilmesi için tüm üçüncü dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı ayrıca, Joe Biden'ın önceki başkanı olduğu dönemde ABD'ye gelen ve kendi ifadesiyle "ABD için net bir kazanç sağlamayan veya ülkemizi sevme yeteneği olmayan" tüm kaçak göçmenlerin ülkeden sınır dışı edileceğini belirtti.

Trump ayrıca, ülke vatandaşı olmayanlara yönelik tüm federal yardım ve sübvansiyonları sonlandıracağını, "iç barışı baltalayan" göçmenlerin vatandaşlıklarını iptal edeceğini ve "kamu güvenliğine tehdit oluşturan, kamuya yük olan veya Batı medeniyetiyle bağdaşmayan her yabancı uyrukluyu sınır dışı edeceğini" vaat etti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.