,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

TRT World 15 Temmuz’u Dünyaya Anlatıyor

TRT World 15 Temmuz’u Dünyaya Anlatıyor
Türkiye’nin uluslararası haber platformu TRT World, darbe girişiminin 2. yıldönümünde yurt çapında düzenlenecek etkinlikleri geniş bir ekiple takip edecek. 15 Temmuz mücadelesini doğru, detaylı ve kapsamlı yayınlarla dünyaya duyuracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşmesi planlanan, milyonlarca insanın bir araya geleceği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki miting ve Ankara’da TBMM'de yapılacak anma etkinliği, TRT World ekranında canlı yayınlanacak.

 

TRT World Ekranında 15 Temmuz’u Anlatan Üç Ayrı Belgesel Yayınlanacak.

Yapımcılığını Adem Özkul’un üstlendiği Bosna, Pakistan ve Endonezya’da darbe girişimine karşı reaksiyonları konu alan Son Kale (The Last Castle) 12 Temmuz Perşembe günü Türkiye saatiyle 19:30’da TRT World ekranlarında izleyiciyle buluşacak. 15 Temmuz gecesi Türk halkının azim ve mücadelesini gözler önüne seren Carmen Marques’in hazırladığı “Temmuz’un O Gecesi” (That Night in July) adlı belgesel, 13 Temmuz Cuma günü saat 19:30’da ekranlara gelecek. Bunun yanı sıra Aslıhan Eker ve Meltem İnan ortak yapımı gazetecilerin gözünden 15 Temmuz’u değerlendiren “Başarısız Darbe Girişimi” (A Failed Coup) adlı belgesel, 14 Temmuz Cumartesi günü 21:00’da TRT World ekranlarında olacak. Bu özel yayınlarla TRT World, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftasında 15 Temmuz ruhunu yaşatacak.

 

Dünyanın Dört Bir Yanındaki TRT World Muhabirleri 15 Temmuz Coşkusunu Ekrana Taşıyacak

TRT World’ün deneyimli ekran yüzlerinden Alican Ayanlar ve Abubakr Al-Shamahi İstanbul’dan, Melinda Nucifora ve Hasan Abdullah ise Ankara'dan canlı bağlantılarla meydanlardaki coşkulu atmosferi ekranlara taşıyacak. TRT World muhabirleri, Washington, Berlin ve Brüksel’den yapılacak bağlantılarda 15 Temmuz demokrasi zaferinin yurtdışındaki yansımalarını izleyiciye aktaracak.

 

Strait Talk Programı Önemli Konuklarla 15 Temmuz’un Dış Politikada Getirdiği Değişimi Masaya Yatıracak

Darbe girişiminin dış politikada meydana getirdiği kırılma ve değişim ‘Strait Talk’ programında masaya yatırılacak. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Sean Michael Cox ve MEF Üniversitesi Dekanı Mustafa Kibaroğlu’nun konuk olacağı programda Erdoğan’ın başkan sıfatıyla katılacağı ilk ziyaret olan NATO Zirvesi ve Türk dış politikasında değişen öncelikleri tartışacak. Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Elik’in konuk olacağı programın ikinci yarısında OHAL’in Türkiye’yi nasıl etkilediği, alternatif uygulamaların ne derece mümkün olduğu konusundaki sorularının cevapları ele alınacak. ‘Strait Talk’ 13 Temmuz Cuma günü saat 23:30’da ve Cumartesi günü saat 9:30 ve 17:30’daki tekrar yayınları ile TRT World ekranlarında olacak.

 

TRT World Dijital Yayınları ve 5 Dilde Yayınlanacak Kitap ile 15 Temmuz’u Dünyaya Anlatacak

TRT World dijital platformlarında darbe gazileri Hasan Zan ve Tayyip Ayvalıoğlu ile yapılan röportajlar ve çarpıcı video haberler izleyiciyle buluşacak.

 

TRT World Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “History And Memory: TRT World in The Face Of July 15 Coup” adlı Kitap 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümünde Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca ve Rusça olarak web sitesinde yayınlanacak. Editörlüğünü saygın tarihçilerden Halil Berktay’ın yaptığı kitap, 15 Temmuz gecesi ve ertesi sabah TRT World çalışanlarının tanık ve hedef olarak yaşadıklarını da anlatıyor. Bu çalışma, başarısız darbe girişimini tüm dünyaya anlatan İngilizce hazırlanmış en kapsamlı kitap olma özelliğini de taşıyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55