,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

“TRC3 bölgesi işsizliğin en yüksek olduğu yerlerden biri”

“TRC3 bölgesi işsizliğin en yüksek olduğu yerlerden biri”
“İstihdam Projeleri Ödül Töreni‏”nde konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman’ın içinde olduğu TRC3 bölgesi, Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu yerlerden biri" dedi.

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 7'nci Kariyer ve Girişimcilik Günü etkinlikleri kapsamında “2018 İŞKUR İstihdam Projeleri Ödül Töreni‏” düzenlendi.

Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kurum müdürleri, işverenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Vali Ahmet Deniz ve İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz birer konuşma yaptı.

Batman için sanayileşme, yatırım ve büyümenin önemli ve anlamlı hedefler arasında olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü Eviz, “Bu itibarla hükümetimizin yürürlüğe koyduğu istihdam teşvikleri bu hedefimiz için büyük bir fırsat ve imkândır. Bu fırsat ve imkânları kullanarak sanayi ve üretim ekonomisini canlandırmak, kalkınmanın ve zenginleşmenin önemli bir yoludur. Ancak bankada duran, gayrı menkulde olan para ve sermaye üretim ve sanayileşmeye doğru kayarsa ileri vadede Batman daha çok kazanacaktır. Burada öncelikle Batmanlı sermaye sahiplerine önemli bir görev düşmektedir.” dedi.

“Bir insanın evine ekmek parası götürmesine vesile olabiliyorsanız en hayırlı işi yapıyorsunuz”

Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, yatırımcıların yanında olduklarını hissettirmek için bu tür programlar tertiplediklerini söyledi.

En önemli şeyin insanlara iş, aş verebilmek olduğunu vurgulayan Deniz, “Bir insanın evine ekmek parası götürmesine vesile olabiliyorsanız en hayırlı işi yapıyorsunuz. Allah’a şükür şehrimiz, ülkemiz çok huzurlu. Sadece Batman’da değil, artık Batman dışından da birçok yatırımcı burada yatırım yapmak için bize başvuruyor. Bu çok güzel.” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) genişletme çalışmalarının ardından çok sayıda yatırımcıya orada yer tahsis ettiklerini belirten Deniz, şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgemizdeki problemleri çözdük, şimdi parselleme işlemlerine başladık. Oradaki proje ihalesini de yaptık. 2-3 ay içerisinde inşallah diğer yatırımcılarımıza da yer tahsisini yapacağız. Hızlı bir şekilde şehrimizdeki işsizlik sorununu da hep beraber çözmüş olacağız.”

“Ümitliyiz, artık şehrimize güvenle bakan yatırımcılarımız var”

Bölgenin işsizliğin en yüksek olduğu yerlerden bir tanesi olduğunu aktaran Deniz, “TRC3 bölgesi dediğimiz Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak bölgesi maalesef Türkiye’nin işsizliğinin en yüksek olduğu yerlerden biri ama biz geleceğimizden ümitliyiz. Çünkü artık şehrimize güvenle bakan yatırımcılarımız var, sermaye var, devletimizin her türlü imkânı var. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’de istihdam alanında çok iyi yerlere gelecek illerden bir tanesi olacağız. Zaten Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında 8 bin civarında ek istihdam sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Deniz, Belediye Başkan Vekili Aksoy ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Durmuş, istihdam projelerinde en çok istihdam sağlayan ve ödül almaya hak kazananlara ödüllerini takdim etti.

Daha sonra toplu halde 13 yeni işyerinin açılışının ardından program son buldu.(İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55