,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

TPAO Personel Alımında “Şaibe” İddiası

TPAO Personel Alımında “Şaibe” İddiası
TPAO’da yapılan her alımda olduğu gibi listenin açıklamayıp gizli tutulması sonucu TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 93 personel alımında şaibe iddialarını güçlendirdiğini belirten mülakat mağdurları, haksızlığın düzeltilmesini istediler.

14 Kasım 2022’de Resmî Gazete’de yayınlanan ve 21 Kasım 2022 günü Türkiye İş Kurumu üzerinden ilana çıkan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün üretim operatör yardımcısı, elektrikçi, malzeme eksperi ve servis görevlisi gibi branşlarda toplamda 93 personel alımı sürecinde KPSS puanı yeterli olan adaylar 9 Ocak 2023 Günü TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde mülakata alındı.

Mülakata alınan adaylar o günden beri sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sonuçların açıklanmasının 3 aydan fazla sürmesi adaylarda tedirginliğe yol açtı ve şaibe iddiaları gündeme geldi.

Sonuçların açıklanması ve kazananların mutat olduğu üzere ilan edilmesi beklenirken, 14 Nisan 2023 Cuma günü TPAO WEB sitesi “Duyurular” bölümünde sonuçlar açıklandı. Ancak adaylar “’Duyurular’dan Personel Alımı Sonuç İlanı” bölümüne girince:

“Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Taşra Teşkilatları için 25.12.2022- 15.01.2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen mülakatların değerlendirme süreci tamamlanmış olup adaylar, daha önce kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle TPAO Aday Portalı (https://app.tpao.gov.tr/aday/) üzerinden sonuçlarını sorgulayabilirler. Kazanan adaylardan istenen belgeler ekte yer almaktadır. İlgililere ilanen duyurulur.” Bilgisiyle karşılaştı.

Bu duruma tepki gösteren ve alımda şaibe olduğunu belirten ismini açıklanmasını istemeyen mülakat mağdurları, “KPSS puanımız yüksekti. Mülakata katıldık, mülakatımız da iyi geçti. Şartlarımız uyuyordu ve hiçbir sorun yoktu. Sonuçların açıklanmasını ve işbaşı yapmayı bekliyorduk. Ancak TPAO normalde yaptığı üzere kazananların listesi yerine, “TPAO Aday Portalı” üzerinden herkese daha önce verilen kişisel kullanıcı ile bakmamızı istediler. Buraya girdiğimizde “kazanamadınız” diye yazıldığını gördük. Kimlerin kazandığını veya kazandırıldığını bilmiyoruz. Bu şekilde yapılması kafamızda soru işaretlerine ve işin içinde şaibe olduğunu gösteriyor. Kimler kazanmış bilmiyoruz? Belki de mülakata hiç girmemiş kişiler alındı bilemiyoruz?” Şeklinde tepki gösterdiler.

Bu şaibenin Bakanlık veya Genel Müdürlükten kaynaklandığını düşündüklerini belirten adaylar, “Bu şaibeli durumdan ve kimlerin kazandığından Batman Bölge Müdürlüğü’nün bilgisi yok. Ne olduysa son gün Bakanlık veya Genel Müdürlükte yaşandı. Listelerin değiştirildiğini düşünüyoruz ve bu haksızlığın düzeltilmesini bekliyoruz. Siyasiler ve Batman kamuoyunun konuyu sahiplenmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Petrol İş Batman şubesine de tepki gösteren adaylar, şube başkanın bu sorunları görmediğini ve her şey normalmiş gibi yerel basına açıklama yaptığını belirterek, kendilerine sahip çıkmadığını kaydettiler.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55