,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı

Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı
Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan mali ve sosyal haklarını belirleyecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine başlandı.

Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve konfederasyon temsilcilerinin katılımıyla başladı. 

Bakanlık binasında yapılan ilk toplantıda konuşan Bakan Işıkhan , toplu sözleşme görüşmelerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabası ile Türk devletleri teşkilatı çatısı altında 2 gün önce Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı kurulduğunu hatırlatan Işıkhan, "Çalışma hayatı ile sendikal faaliyetlerde birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyeceğiz. Kıymetli katılımcılar sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yılda ülkemizde eğitimden sağlığa, savunma sanayisinden teknolojik yatırımlara, adaletten güvenliğe enerjiden sosyal politikalara, sosyal güvenlikten sendikal örgütlenmeye kadar her alanda önemli gelişmeler yaşanmıştır." dedi.

Işıkhan, "21 yılda insanı merkeze alan sosyal politikalarımızla sosyal devletin varlığını sürekli güçlendirdik. 6’ncı dönem toplu sözleşme süresinde maaş artışlarını toplu sözleşme hükümlerine göre yapmadık. 6’ncı dönem toplu sözleşme süresinde normal artışlar enflasyona ilaveten refah payı verilerek çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma anlayışımızı sürdürdük." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:

"Türkiye yüzyılı vizyonunu gerçekleştirmek tarihin milletimize gösterdiği ufuklara yatırım yaparak, çalışarak, üreterek büyüme oranlarımızı artırarak inşallah bu yürüyüşümüzü hep birlikte sürdüreceğiz. Sendikalarımızı sosyal taraf olarak değil sosyal ortak olarak görüyoruz. Ülkemizi büyütmek refahını artırmak için sizlerle birlikte çalışıyoruz. Çalışma hayatımızın en önemli aktörleri olan kamu görevlileri ile yapacağımız 7’nci dönem kamu görevlileri toplu sözleşmeleri çalışmalarımızın tarafları optimal düzeyde memnun edici şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz." 

Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55