,
  • BIST 10266.94
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

"Tıp fakültesi" açılacak haberi Siirtlileri sevindirdi

"Tıp fakültesi" açılacak haberi Siirtlileri sevindirdi
Siirtlilerin dört gözle beklediği "Tıp fakültesi" açılması kararı, Resmî Gazete'de yayınlandı. Tıp Fakültesi'nin Siirt'e büyük bir katkı sağlayacağını belirten Siirtliler, alınan karar vesilesiyle sevinçli olduklarını söylediler.

Siirt'e tıp fakültesi açılacağı kararının Resmi Gazete'de yayınlamasının ardından, memnuniyetlerini dile getiren Siirtliler, tıp fakültesinin Siirt'e büyük katkı sağlayacağını söylediler.

Alınan karara ilişkin duydukları sevinç ve heyecanı İLKHA’yla paylaşan Siirtliler, geç alınmış bir karar olmasına rağmen, böylesi bir fakültenin memleketlerinde kuruluyor olmasını memnuniyeti karşıladıklarını söylediler.

“Geç alınmış bir karar ama sevinçliyiz”

Tıp Fakültesi'nin açılacak olmasından dolayı çok sevinçli olduğunu dile getiren Halit Ertekin, “Geç alınmış bir karardır ama sevinçliyiz. Çünkü bu memleketin çocukları okuyacak. Bu fakülteyi Siirt’e kuranlardan Allah razı olsun. Tıp Fakültesi'nin Siirt’te kurulmasının çok büyük artıları olacak. Çocuklarımız gurbet hayatı yaşamayacak ve tıp fakültesini kazanan çocuklarımızın da kendi memleketlerinde okumalarına imkân sağlanacak. Ayrıca ailelerine de yük olmayacaklar.” şeklinde konuştu.

“Hastalarımızı başka illere götürmek zorunda kalmayacağız”

Liseden yeni mezun olduğunu söyleyen Ahmet Tesat Tuzcu, “Buraya tıp fakültesi kuruluyor olması çok iyi bir şey. Hem ilimizin gelişmesine hem de ülkemize büyük bir katkı sağlayacak. Öğrencilerimizin öğrenim düzeyi yükselecek. Eskiden hastalarımızı Diyarbakır veya başka illere götürmek zorunda kalıyorduk ama bundan sonra hastalarımız kendi memleketlerinde tedavi görecek. Siirt’in ekonomisi gelişecek, il dışından gelen hastalar, memleketin daha da gelişmesine ve esnaflarımıza katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

"Siirt’in ekonomisini geliştireceğini düşünüyorum"

Tıp fakültesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Enes Demir, “Memleketimizde böyle bir fakültenin kurulması çok iyi oldu. Özellikle ilçelerimizde yaşanacak herhangi bir olayda hastalarımız burada tedavi edilebilecek. Fakültenin bizim yararımıza olacağını düşünüyorum. Artık gönül rahatlığı ile bizim memleketimizde de fakültemiz var diyebileceğiz. Bu güveni kendimizde görebileceğiz. Tabi Siirt’in ekonomisini de olumlu etkileyecektir. Benim hedeflerimden bir tanesi tıp fakültesini kazanmak. Kazanırsam kendi memleketimde okuyabileceğim.” dedi.

"Memleketimizde profesör ve uzman doktorların sayısı artacak"

Fakülteyle birlikte memleketlerinde profesör ve doktor sayısının artacağını söyleyen Ali Tepe, “Siirtliler olarak Fakültenin kuruluyor olmasını mutlulukla karşılıyorum.  Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Siirt’e gelerek bu müjdeyi vermesi bizleri zaten mutlu etmişti. Siirt için olumlu bir yatırım, Siirt’in gelişimine çok büyük katkılar sağlayacak. Memleketimizde profesör ve uzman doktorların sayısı artacak. Kısacası Siirt çok gelişecek.” dedi.

Vatandaşlardan Şefik Mangal, “fabrikadan bin kat daha faydalı bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Biz çok sevindik."

Ahmet İnci," Bir tıp öğrencisinin memleketinde okuması apayrı bir duygu. İnşallah faydalı olur."

Hasan Alkan ise" Maddi katkısının yanında manevi olarak da birçok faydası olacaktır. Hayırlı olsun İnşallah!" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Hatırlanacağı üzere, Partisinin Siirt Mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingde Siirtlilere 'tıp fakültesi' sözü vermişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55