,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Thodex davasında karar açıklandı

Thodex davasında karar açıklandı
Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yargılandığı dolandırıcılık davasında, Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, 4 sanığın ise tahliyesine karar verildi.

Anadolu 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı. Duruşmada ayrıca 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Arnavutluk Adalet Bakanlığınca iadesinin ardından getirildiği Türkiye'de tutuklanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 21 sanığın dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle yargılandığı davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık ve bazı müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıkların ikisinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Savcının 22 sayfalık mütalaasında, 14 Eylül 2017'de kurulan Thodex'in sermayesinin 400 bin lira olduğu ve şirketin en baştan itibaren kripto varlıklara yatırım yapmak isteyen müşterileri aldatmak, dolandırmak kastıyla kurulduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Mütalaada, platforma üye olan müşterilerin açılan hesaplara para yatırdıktan sonra verdikleri talimatlara istinaden aldıkları veya sattıkları kripto varlıklarla ilgili hesaplarında görünen değerlerin aslında reel karşılıklarının bulunmadığı kaydedildi.

Şirketin ilk başlarda güven sağlamak amacıyla müşterilerin alım, satım talimatlarını düzgün şekilde yerine getirdiği, sonrasında dolandırıcılık amaçlarına uygun olarak ünlü isimlerle reklam anlaşmaları yapıldığı, hediye veya bonus kripto para dağıtıldığı, çok pahalı ikramiyelerden oluşan çekilişler düzenlendiği belirtildi.

Faruk Fatih Özer ile suç ortaklarının en baştan itibaren dolandırıcılık kastıyla hareket ettikleri ifade edilen mütalaada, müşterilerine gerçekte var olmayan, sistemde kaydi olarak oluşturulan varlıkları satmış gibi gösterdikleri kaydedildi.

Mütalaada, 2 bin 27 mağdurun toplam zararının 257 milyon 862 bin 432 lira olduğu bilgisi verildi.

Yapılan tespitler ve toplanan deliller ışığında, Thodex'in aslında bir suç örgütü olduğunun açıkça anlaşıldığı vurgulanan mütalaada, suç örgütü elebaşı sanık Faruk Fatih Özer'in eylemlerini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü bildirildi.

Faruk Fatih Özer, 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, 4 sanığın ise tahliyesine karar verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55