The Guardin, işgal hapishanesinde Filistinlilere yönelik yeraltı işkencelerini ortaya çıkardı
İngiliz gazetesi “Remle” kenti yakınlarında bulunan “Rikifet” adlı gizli bir hapishaneden bahsederek, bu cezaevinin “doğal ışığın girebileceği hiçbir açıklığı bulunmadığını” ve “tüm hücrelerin, görüşme odalarının ve hatta hava almak için kullanılan küçük avlunun dahi yerin derinliklerinde yer aldığını” yazdı.
Haberde, Rikifet hapishanesinin 1980’li yıllarda “israilin en tehlikeli suçlularını” tutmak amacıyla inşa edildiği, ancak insanlık dışı koşullar nedeniyle kısa sürede kapatıldığı belirtildi. Ancak Guardian, 7 Ekim 2023’teki saldırıların ardından siyonist rejim sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in talimatıyla bu hapishanenin yeniden faaliyete geçirildiğini aktardı.
Haberde ayrıca, işgal altındaki topraklarında İşkenceye Karşı Kamu Komitesi (PCATI) avukatlarının görüştüğü en az iki esirin “nerede tutulduklarını bilmediklerini ve aileleriyle ya da savaş koşullarıyla ilgili, konuşmalarına izin verilmediğini” söyledikleri kaydedildi.
Bu iki kişiden birinin “bir hastanede çalışırken gözaltına alınan 34 yaşında bir hemşire olduğu ve ocak ayından bu yana hiç güneş ışığı görmediği” ifade edildi.
Guardian, söz konusu komitenin elde ettiği resmi verilere dayanarak, “başlangıçta yalnızca 15 kişi kapasiteli olan hapishanede şu anda Gazze’den getirilen 100’den fazla Filistinlinin tutulduğunu, bunların çoğunun sivil olduğunu ve haklarında herhangi bir resmi suçlama bulunmadığını” bildirdi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.