,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

TESSEP İstanbul'da gençlik buluşması programı düzenledi

TESSEP İstanbul'da gençlik buluşması programı düzenledi
​Gençlere yönelik manevi motivasyon ortamları oluşturmak amacıyla düzenlediği "Gençlik Buluşmaları" düzenleyen Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), bu kapsamda İstanbul'da bir program gerçekleştirdi.

TESSEP İstanbul temsilciliği tarafından Bağcılar'da düzenlenen programa, Avrupa Yakası'ndaki TESSEP gönüllüsü çok sayıda genç kız katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan TESSEP İstanbul Temsilcilerinden Eğitimci-Yazar Mürvet Cengiz, iman bahsi üzerine gençlerle sohbet ederek iman mefhumunu farklı yönleriyle ele alıp anlattı.

Etkinlikte; İman nedir? Nasıl bir Allah'a iman ediyoruz? İmanın gerekliliği, imanın tahkik boyutuna ulaşmanın yolları nelerdir? İmanın hayatımızda meydana getirmesi gereken değişiklikler, imanın önündeki engeller, gençliğe ve insanlığa imanı anlatma noktasındaki görevlerimiz nelerdir? Gibi sorulara cevap mahiyetinde bir sohbet gerçekleştirildi.

İmam konusunda gençlerden gelen zamanımızda iman nasıl muhafaza edilip nasıl yaşanır? Asrısaadetteki sahabeler gibi bir imanı elde etmek mümkün müdür? İman ibadet ilişkisi nedir? İmanın güçlenmesi için ibadet şart mıdır? Gençlerin ideolojik akımlara kapılmasının sebepleri nelerdir? Vesvese hastalığı ve Allah hakkındaki olumsuz düşüncelerle nasıl baş edilir? Gibi sorulara cevap verildi.

İlk iman tohumunun atılacağı yerin aile olduğu gerçeğini hatırlatan Cengiz, vahyin ilk muhatabının gençler olduğu gerçeğini asrısaadetten verdiği örneklerle pekiştirdi.

Cengiz, "Heyecanınız ve samimiyetiniz yarınlara dair umutlarımızı güçlendiriyor. Bir kere daha anladık ki, Risâlet davası ilk gün nasıl gençlerin omuzunda bu günlere taşındıysa yarına da Allah'ın izniyle gençlerin omuzunda taşınacaktır. Bu gençler adam olmaz! Diyenlerin aksine yeni Sümeyyeler, Fatımalar, Aişeler, Aliler, Enesler ve Ömerler çıkmış ve çıkmaya devam edecektir." dedi.

Gençlere dair umutların kaybedilmemesi ve gençlere güvenilmesi gerektiğini hatırlatan Cengiz, "gençlere gerektiği gibi değer verilmeli ve yatırım yapılmalıdır. Bir toplumun bekası, sağlamlığı ancak kâmil anlamda yetişmiş gençlerle mümkündür. Bu din ve kitabımız Kur'an-ı Kerim asırlar geçse de hep genç ve taze kalacak, hep genç dimağları doyuracaktır. Bu bağ sağlam kurulduğu müddetçe hiç bir akımın ve ideolojinin İslam'ın yükselişi karşısında durması mümkün değildir." diye konuştu. (İLKHA)


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55