,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Teravih namazına gelen çocuklara yönelik iftar programı düzenlendi

Teravih namazına gelen çocuklara yönelik iftar programı düzenlendi
Adana'da Kuba Camii İmam Hatibi Emrullah Sarman, teravih namazına düzenli bir şekilde gelen 300 çocuğa yönelik iftar programı düzenledi.

 

Adana Seyhan İlçesi Kuba Cami imam Hatibi Emrullah Sarman, çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla teravihe gelen ve Kur'an dersi alan öğrencilere çeşitli hediyeler veriyor, iftar programı düzenliyor.

Sarman, çocuklara camiyi sevdirmek ve camiye gelen çocuk sayısını artırmak için yaptığı farklı etkinlikler vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Programa Seyhan İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi Seyhan İlçe Kaymakamı Ekrem İnci ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı bir selamlama konuşması yaptı.

Emrullah Sarman, yaptıkları etkinliklerle çocukların güzel ahlak sahibi birer Müslüman olması için gayret sarf ettiklerini belirterek, "Hayat doğruyla yanlışın, çirkin ile güzelin, adalet ile zülüm mücadelesinden ibarettir. Biz de bu vesileyle 'Gencin süsü güzel ahlaktır' hadisi şerifi gereğince binlerce gence ulaşabilir, binlerce proje yapabiliriz, hayırlı çalışmalar yapabiliriz ama biz istiyoruz ki bir gencin hidayetine, namazına güzel ahlak sahibi olmasına vesile olalım, bu gayretle çalışmaktayız, bu gayret ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." dedi.

"300'e yakın çocuğumuz geldi"

Çocuklara çeşitli hediyeler vererk namaz alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Sarman, "En çok teravih namazına gelen, anne, babasını, teyzesini, ninesini, dedesini teravih namazına getiren; namaz surelerini, duaları ve anlamlarını burada öğrenen, öğrenilen hadis-i şerifleri ve kısa surelerin anlamlarını ezberleyip artı puan alanları ödüllendiriyoruz. Bayram namazına kadar birinci olan kişiye 1000 TL, ikinci olan çocuğumuz 750 TL, üçüncü olan çocuğumuza da 500 TL vereceğiz. Diğer çocuklarımıza da hiçbirinin gönlü kalmasın diye Kuba Camimizin bayram hediyesi olarak içinde 20 TL veya 50 TL olan harçlık, çikolata, şeker, kalem, silgi, açacağı ve çocukların sevineceği camiyi sevdireceğimiz bir proje olarak bunu sürdürmekteyiz. Üç yüz'e yakın çocuğumuz geldiler, kebap ikramında bulunduk. Kendimiz yaptık, kendimiz ikram ettik. Allah hayır sahiplerinden razı olsun. Onların bu katkıları olmasa bu hayırlı çalışmaları yapmamız mümkün olmazdı." diye konuştu.

İftar sonrası etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Ramazan ayı içerisinde yaşanan bu güzel tablonun başta Gazze olmak üzere, tüm İslam aleminde görülmesi ve yaşanması temennisinde bulundu.

Taşcı, "Allaha hamd olsun ki bir kez daha fani ömrümüzden süratle geçen, ömür sermayemiz içerisinde evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan; gelişiyle cennetin kapılarının açıldığı, cehennemin kapılarının kapatıldığı, şeytanların zincirlere vurulduğu, güzeller güzeli Efendimiz'in (Aleyhissalatu Vesselam) ifadesiyle mübarek ve muazzam bir ay olan Ramazan-ı Şerif ayımıza eriştik ve kavuştuk. Rabbimize sonsuz hamt ve şükürler olsun." dedi.

"Cami bahçesinde çocuk seslerini duymak, sevincimizi ikiye katladı"

Cami bahçesinde çocuk seslerini duymanın ve yaşanan tablonun, Ramazan ayı içerisindeki sevinçlerini ikiye katladığını ifade eden Taşcı, "Ramazan'ın başından beri bugüne kadar bir çok camimizde, bu şekilde gençlerimizle, yavrularımızla iftar programları yapıyoruz. Bazı camilerimizde cami cemaatimiz ve mahalle sakinleri ile iftar programlarımız oluyor. Yani elimizden geldiği kadar soframızı gençler, çocuklar, fakir fukara, garip guraba ile paylaşmaya çalışıyoruz. Ramazan'ı dolu dolu, manevi olarak ahiret azığımızı dolduracak şekle getirmenin gayreti içerisindeyiz. Cami görevlilerimiz, Kur'an kursu hocalarımız bu konuda güzel hizmetlere imza atıyorlar. Bugün de burada Kuba Camimizde, camimizin görevlisi Emrullah Sarman hocamız ve camimiz bünyesinde faaliyet gösteren Kur'an Kursu görevlimiz mahallenin gençleri, yaz ayı Kur'an kurslarına gelen yavrumuzla beraber mutlu olduğumuz bir iftar yaşadık. İnşallah kalan günlerde de bu faaliyetlerimiz gençlerimizle, çocuklarımızla beraber devam edecek. Rabbim bu muazzam ve muhteşem Ramazan-ı Şerif ayının feyzinden, bereketinden azami derecede istifade etmeyi ve ayrılmayı bizlere nasip eylesin." şeklinde konuştu.

Ramazan ayının bereketinden tüm dünya mazlumlarının istifade etmesi temennisinde bulunan Taşcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rabbimizden en önemli duamız odur ki: 'Şu yaşadığımız güzelliklerin en kısa zamanda dünyanın dört bir yanında zulüm altında inim inim inileyen kardeşlerimize, başta Filistin'imiz, Gazze'miz, Aksa'mız olmak üzere, Doğu Türkistan'ımız ve daha nice zulme uğrayan kardeşlerimiz varsa Rabbim onlara da en kısa zamanda bu durumu nasip eylesin. Kardeşlerimizi mansur ve muzaffer eylesin. Rabbim ayaklarımıza sabit eylesin. Allahu Teâlâ İslam âlemine şuur ihsan eylesin, mümin ve Müslümanların Filistin'i, Gazze'yi, Aksa'yı, Doğu Türkistan'ı kurtaracak kıvama gelmesini nasip eylesin."

Etkinlıik, kılınan teravih namazı ve çekilen toplu fotığrafla son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55