,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

“Teknolojik bağımlılık, ekonomik bağımlılığı getirir”

“Teknolojik bağımlılık, ekonomik bağımlılığı getirir”
Batman Valisi Ahmet Deniz, “Teknolojik bağımlılık, ekonomik bağımlılığı getiriyor. Teknolojide dışa bağlıysanız, teknolojinizi kendiniz üretemiyorsanız bir yere varmak mümkün değildir.” dedi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, bu yıl 49’uncusu düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasının Türkiye finaline katılacak öğrencilerle bir araya geldi.

Öğretmenevinde düzenlenen programa, Vali Deniz’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, ilde eğitim alanında yürütülen projelere değinerek, “Geçen yıl Batman Her Yerde okuyor, Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum, Okur-Yazar buluşmaları, çeşitli proje yarışmaları ve 22 alt başlığı olan ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesine start verdik. İlimizde eğitimi daha nitelikli hale getirmek, öğrencilerimizin başarısını artırmak için birçok projeyi başlattık. Kısa bir sürede ümit verici başarı elde etmemiz bizi çok mutlu ediyor. Tek derdimiz öğrencilerimizin, akademik başarının yanında ortak değerlerimize sahip çıkan, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, yürekli ve cesaretli gençler olarak yetişmeleridir.” dedi.

“TÜBİTAK proje başvurularında 750 proje ile Batman Türkiye’de 4'üncü il oldu”

TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına, Mersin, İstanbul ve Erzurum'dan sonra Batman 750 proje ile Türkiye’de en fazla proje sunan dördüncü il olduğunu ifade eden Deniz, "Türkiye genelinde finale kalan 220 proje içerisinde 11 projenin ilimizde olması gurur verici bir şey. Ülkemiz eğitim sayesinde gelişecek ve büyüyecektir. Bu da sizlerin sayesinde gerçekleşecek. Proje üretmeden, teknolojiyi kullanmadan, sahip olduğumuz bilgiyi teknoloji ile buluşturmadan gelişmek mümkün değildir. Dünyadaki gelişmelerle ancak böyle rekabet edebiliriz. Teknolojide dışa bağlıysanız, teknolojinizi kendiniz üretemiyorsanız bir yere varmak mümkün değildir. Teknolojik bağımlılık, ekonomik bağımlılığı getiriyor.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Deniz, kendilerine çeşitli hediyeler vererek, öğrenci ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55