,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 24 °C

TBMM Başkanı Şentop: Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız

TBMM Başkanı Şentop: Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Şanlıurfa'da incelemelerde bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaşanan depremin, yüzyılın en büyük ve en hasar veren felaketi olarak ifade edildiğini belirtti.

Şentop, Şanlıurfa Afet Koordinasyon Merkezi'nden (GAMER), ildeki durumla ilgili bilgi aldı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şentop'a ildeki depremin etkileri ve sonrasındaki çalışmaları anlattı.

Şentop, daha sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde depremde yaralanan vatandaşları ziyaret etti.

Turgut Özal Parkı’nda depremzede vatandaşların konakladığı çadır kenti ziyaret eden Şentop, burada bir açıklama yaptı.

"Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız"

Şentop yaptığı açıklamada, "6 Şubat'ta bölgemizde ilimizi etkileyen iki deprem dolayısıyla meydana gelen büyük felaketten sonra pazar gününden itibaren deprem bölgesini geziyorum, ziyaret ediyorum. Burada hem yaşanan felaketi bütün boyutlarıyla görmek hem de depremden zarar gören vatandaşlarımızla beraber olmak için ziyaret ediyoruz. Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Bunu Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri başta olmak üzere, bölgeyi ziyaret eden herkes ifade ediyor. Yüzyılın en büyük felaketi, en hasar veren felaketi olarak ifade ediyor. Depremin meydana geldiği dakikalardan itibaren devletimiz bütün imkanlarıyla teyakkuza geçmiş ve bölgede faaliyete başlamıştır. Bu kısa bir süre içerisinde önce arama kurtarma çalışmalarıyla daha sonra enkazların kaldırılması suretiyle ve vatandaşımızın barınma, yemek ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle her türlü imkanı seferber etmiştir.  Milletimizle yine Türkiye'nin her köşesinden kendi imkanına göre herkes bütün imkanlarını bu bölgeye göndermeye çalışmış, seferber etmiştir." dedi.

"Zorlukların üstesinden de en kısa zamanda geleceğiz"

Şanlıurfa'daki enkaz çalışmalarının tamamlanma noktasına geldiğini ifade eden Şentop, "Şanlıurfa'da depremden zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Şanlıurfa'da depremle ilgili olarak yapılan çalışmalar büyük ölçüde bir planlama içerisinde devam etmiş. Enkazla ilgili olanlar tamamlanma noktasında. Devlet ve millet olarak büyük acılar karşısında birbirine kenetlenme, birlikte hareket etme anlayışına, vasfına sahibiz. Bu nadir olarak dünyada bulunan bir husustur milletlerde ve ülkelerde… Bu zorlukların üstesinden de en kısa zamanda geleceğiz inşallah." diye konuştu.

Şentop, son olarak da Hacı Fatma Aslan Taziye Evi'nde, Kahramanmaraş’ta depremde vefat eden Ahmet Altun, Kudret Altun ve oğulları Emrullah ve Mertcan Altun’un yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55