,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan yeni anayasa açıklaması

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan yeni anayasa açıklaması
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa konusunda çalışmaların yerel seçim sonrasında başlayacağını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Plan ve Bütçe Komisyonunda süren bütçe trafiğinin 11 Aralık'tan itibaren TBMM Genel Kuruluna geleceğini, ondan sonra da partiler için yerel seçim hazırlıklarının başlayacağını belirterek, "Özellikle anayasa ve İçtüzükle ilgili meselelerin çok büyük ihtimalle yerel seçim sonrasındaki döneme kalacağı aşikârdır. Bu dönem içerisinde bize düşen, bu müzakere ortamının sağlıklı bir şekilde yürümesini temin etmek için diyalogları artırmak, partilerin arasındaki bu temasların güçlü şekilde sürdürülmesini temin etmektir." dedi.

Türkiye İşçi Partisinden milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın durumu ile Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın Atalay hakkında ise Kurtulmuş, "Önümüzdeki mesele iki yüksek yargı arasında bir içtihat farklılığı ve tutum farklılığından kaynaklanan bir meseledir. Herkes şundan emin olsun, Türkiye anayasal bir hukuk devletidir. Bütün kurumların görev, yetki, sorumlulukları bellidir. Bu çerçevede de özellikle milli iradenin tecelligahı olarak TBMM, herhangi bir şekilde başka bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir. TBMM kendi gündemine hâkimdir, bu kendi gündemi ve öncelikleri içerisinde bu mesele başta olmak üzere bütün meseleleri çözebilecek kararın uygulanmasını yapacak olan yer TBMM'dir. Dolayısıyla herkes rahat olsun. Ortada 12 Eylül darbe anayasasının getirmiş olduğu bir sorunla karşı karşıyayız. Kurumlar arasında çelişkileri, içtihat farklılıklarını, çatışmaları ortadan kaldıracak şekilde yeni bir anayasa çalışmasının da ne kadar zaruri olduğunu gösteren bireysel bir örnektir bu örnek. Bu örnek üzerinden, umut ederim ki hiçbir ön yargı içerisinde olmaksızın anayasa çalışmalarında Türkiye'de bu anlamda yeni bir düzenlemenin, yeni bir anayasal değişikliğin yapılması mümkün olur." açıklamasını yaptı.

Kurtulmuş, "Burada kişisel kanaatler değil, tekraren söylüyorum, Türkiye'de kurum ve kuruluşların görevleri, yetkileri, sorumlulukları bellidir. TBMM, kendi gündemine hâkimdir, kendi gündemi içerisinde ve kendi öncelikleri içerisinde bu konuda gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55