,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israil, Amerika'ya güvenmesin

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israil, Amerika'ya güvenmesin
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "israilli yöneticilerin derhal makul ve meşru olan zemine dönmelerini tavsiye ederiz. Yani Amerika'ya güvenerek dünyayı bir ateşin içine atmasınlar." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, El Cezire Mübaşir Kanalı'nın canlı yayınında siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarını değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Kurtulmuş "israil, Amerika'ya güvenmesin. Amerika'nın burada uçak gemisi var. Bugün Biden geldi, israilin yöneticilerinin sırtını sıvazladı. Buna güvenmesin. Nihayetinde dünya üzerinde neredeyse 7,5 milyar insanın tamamının öfkesini çeken bir ülkenin kendi güvenliğini nasıl sağlayacağı gerçekten bir soru işaretidir. Onun için israilli yöneticilerin de derhal makul ve meşru olan zemine dönmelerini tavsiye ederiz. Yani Amerika'ya güvenerek dünyayı bir ateşin içine atmasınlar." dedi.

Türkiye'nin bölgede savaşın yayılmasına zemin hazırlayacak adımların atılmasının önlenmesi için başından beri "itidal ve meşru zeminler içerisinde kalınması" çağrısı yaptığını aktaran Kurtulmuş, "Zaten ortada bir yangın var. Bu yangına israil benzinle gidiyor. Benzinle bu yangına giden israilin sırtını da Sayın Biden sıvazlamış oldu. Dolayısıyla bunların dünya barışı için fevkalade tehditkâr adımlar olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye olarak tabii ki bizim derdimiz barışın sağlanması, sükûnetin sağlanması ama Filistin halkının yaşadığı bu zulümlerin de bir an evvel önlenmesi için adımların atılmasıdır. Bu anlamda da üzerimize düşeni yerine getirmeye gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, öncelikle siyonist rejimin aklını başına alması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Şunu çok açık söylemek istiyorum; dünya halklarının nezdinde israil, özellikle bu son saldırganlığıyla bütünüyle haksız duruma düşmüştür. Saldırgan olan taraf, uluslararası hukuku hiçe sayan taraf olmuştur. Öldürerek Filistinlileri yok edeceğini zannediyor. Bu, yanlış bir tutumdur. Bir kere daha israili buradan uyarmak istiyoruz. Zaten Orta Doğu'da var olan bu ateşe benzinle gitmesinler. Özellikle bölge dışındaki ülkeleri de israilin bu saldırgan tavrını destekleyecek, bu tavra cesaret verecek adımları atmamaya davet ediyoruz. Çünkü bu maalesef sadece iki taraf arasında bir çatışma olmanın artık çok ötesine geçti. Korkarız ki bu çatışma devam ederse bölgesel gerilimlerin ve çatışmaların hatta küresel ölçekte bir büyük savaşın başlangıcının fitilini de ateşleyebilir. Bu yangını söndürmek hepimizin vazifesidir. Filistin halkı da şunu bilsin. Filistin'deki şühedayı rahmetle anıyoruz. Çocukları, yaşlıları, kadınları, gencecikken hayattan koparılan insanları rahmetle anıyoruz. Bu kadar yıl içerisinde Filistin halkına baskı yapıldı. Filistin halkı kendi davasından vazgeçmedi. Hiç şüphesiz Allah'ın izniyle Orta Doğu'da bağımsız, egemen, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıyla birlikte Filistinliler, tam manasıyla rahat edecekleri bir ortama da kavuşacaklardır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55