,
  • BIST 9980.61
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 27 °C

Taziyenin son gününde şehid Sacit Pişgin için mevlid verildi

Taziyenin son gününde şehid Sacit Pişgin için mevlid verildi
Geçtiğimiz cumartesi günü HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'na yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda şehid olan Sacit Pişgin için, taziyenin son gününde mevlid okutuldu.

 

HÜDA PAR Adana İl Binası'nda cumartesi günü saldırı gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen saldırıda HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir yaralanırken, İl Sekreteri Sacit Pişgin ise şehid olmuştu.

Türkocağı Mahallesi’ndeki HÜDA PAR Adana İl Binası önünde kurulan taziye çadırında, taziyenin son gününde halkın yoğun katılımıyla mevlit programı düzenlendi.

Program, Filistinli hafız Hüssam el Naffar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Emrullah Karabulut'un Türkçe, Veysi Sonkaya'nın Arapça mevlid okumasıyla devam etti.

"Şehid Sacit'in davasına sahip çıkmalıyız"

Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, şehid sacit'i Allah'a uğurladıklarını hatırlatarak, taziyeye gelen, taziyesini bildiren herkese teşekkür etti.

Kendilerine düşen şehid Sacit'in davasına sahip çıkmak olduğunu belirten Eşin, "Sacit kardeşimizi Allah'a uğurladık. Kardeşimizi çoğunuz benden daha iyi tanırsınız. Onun için üzülmeye, kederlenmeye gerek yoktur. İman etmişiz ki secde üzerinde, namaz üzerinde, ismine yaraşır bir şekilde Rabbine kavuştu. Onun için üzülmemize gerek yok. Allah, onu kendi katında rızıklandırmaktadır. Bize düşen onun davasına sahip çıkmak, onun mesajını çok daha fazla uzaklara, çok daha fazla insana ulaştırmaktır." dedi.

Taziyeler Adana İl Başkanlığı'nda devam edecek

Bundan sonra taziyelerin Adana İl Başkanlığında devam edeceğini dile getiren Eşin, "İnancımıza göre, örf ve adetlerimize göre taziyelerimiz üç gün devam etmektedir. Taziye şu an itibarıyla sona erdi. Ama tekrar gelmek isteyen, destek için, başsağlığı için gelmek isteyen olursa, Adana İl Başkanlığımız açık kalacaktır. Sadece taziye için değil, sürekli kapımız açık, çayımız hazır, kardeşlerimiz inşallah orada bulunacaklardır. Olayın ilk anından itibaren gerek cenazede gerek taziyeye gelerek gerek Türkiye genelindeki teşkilatlarımıza gelerek üzüntülerini, taziyelerini, başsağlığı dileklerini ileten; ama telefonla ama mesajla ama farklı yollarla ileten bütün siyasi partilere, STK'lara, kurum ve kuruluşlara, şahsiyetlere, camialara ve siz değerli haziruna teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin." diye konuştu.

Tedavisi devam eden İl Başkanı Salih Demir'in sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Eşin, tedavisinin evinde devam ettiğini, sağlığına kavuştuktan sonra, iş başına gelip görevine, hizmetlerine ve çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Neden şehid Sacit hedefteydi?

Programda Peygamber Efendimizin, sahabelerin hayatından kesitler sunarak bir konuşma yapan Mehmet Emre Hoca,  şehid Sacit'in neden hedefte olduğuna dikkat çekti.

Emre Hoca, şunları kaydetti:

"Bu resme bakınca bu kadar masum insanı kim niçin katletti? Şehit Seyyid Kutup'tan cevap verelim. Allah ona rahmet etsin. Seyyid Kutup diyor ki 'Hakkın varlığı, tek başına batılı rahatsız etmeye sebeptir.' Bu varlık tek başına batıl için savaş sebebidir. Yani ben Allah'a iman ediyorum. Şirkinizden, küfrünüzden, nifakınızdan, ahlaksızlığınızdan uzak; ben tek bir Allah'a secde edeceğim, iyiliğin yer yüzüne hakim olması için çalışacağım dediğiniz anda, kendinizi batılın karşısına konumlandırırsınız. Zaten sizi potansiyel düşman olarak gördüler ve görecekler. Bu bir kavga, bir savaş sebebidir. Sizin yok olmanız lazım. Eğer bu imanınızdan vazgeçmezseniz, sizin yaşamamanız onlar için bir sebeptir. Bunun mücadelesini verecekler. Bu kadar masum bir insanı nasıl katlettiler bu genç yaşta? Hakkın tarafında yer tuttuğu için katlettiler. Benim Rabbim sadece Allah'tır ve sadece ona boyun eğerim, bu arzda sadece onun dedikleri, onun emirleri yer edinmeli dediğiniz anda, bunun egemenliği ve hakim olması için mücadele verdiğiniz anda, siz batılın değerleri için potansiyel düşman olursunuz ve savaş açıyorlar. Gecenizi gündüzü Allah için vakıf edin, çalışın, çabalayın, bakın nelerle karşılaşacaksınız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55