,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

"Tatiller zamanımızı boş yere geçirecek bir süreç değildir"

"Tatiller zamanımızı boş yere geçirecek bir süreç değildir"
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın yarın itibariyle sona ermesiyle öğrencilerin tatil sürecini nasıl geçirmelerini ve uygulaması gerekenler hakkında Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Tarık Yılmaz, İLKHA'ya konuştu.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın sonuna gelinmesiyle 3 aylık yaz tatili sürecinde öğrencilerin yapması ve uygulaması gerekenler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, ailelere, çocuklarla birlikte vakit geçirmelerini, ibadetlerini aksatmamalarını ve çocukları Yaz Kur'an Kurslarına gitmeleri konusunda teşvik etmeleri çağrısı yaptı. 

Tatil sürecine girecek olan öğrencilere hayırlı bir süreç olmasını yüce Allah'tan temenni eden Yılmaz, "Öncelikle karne alacak, tatile girecek bütün öğrencilerimize ve bütün eğitim camiasına hayırlı bir tatil geçirimlerini diliyoruz. Malum 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona geldik. Ayrıca bu cumartesi ve pazar günü TYT-AYT sınavları yapılacak. Tüm öğrencilerimize yüce Allahtan hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini aktardı. 

"Bütün genç öğrencilerimiz, ibadetleri konusunda gevşeklik göstermemeye riayet etmelidir" 

Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Tarık Yılmaz

Yılmaz, "Bu süreçte karneyle beraber istediği hedefi, başarıyı yakalayamayacak öğrenci olabilir. Ebeveynlerden ricamız çocuklarımıza karşı anlayışlı, eksikliklerine karşı iyi yönde yaklaşılmalıyız. Yarından itibaren tatil sürecine girmekteyiz. Tatiller zamanımızı boş yere geçirecek vakitler değildir. Zamanımızı çok güzel bir şekilde değerlendirmeye koyulalım. Bütün genç öğrencilerimiz ibadetleri konusunda gevşeklik göstermemelerine riayet etmelidir. Bu süreçte Kur'an-ı Kerim'i okumalı, mealini anlamaya çalışmalı ve minvalde mutlaka yerli yazarlardan oluşan kitapları okumalıyız. Gelecek eğitim-öğretim yılına kendilerini hazırlamaya çalışmalıdırlar." şeklinde konuştu. 

Ebeveynlerin, ders başarısızlığın getirdiği olumsuzluklarla çocuklarına karşı yaklaşma noktasına da değinen Yılmaz, "Ebeveynlerin çocuklarında ders noktasında var olduğu eksikliklerde öğrenciyle samimice konuşup, okulu ile irtibat halinde olmalıyız. Öğretmenlerden gerekli bilgilendirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Bu süreçten sonra bir yol haritası çizelim. Çocuklarımız hangi dersten başarılı değil ve bunlarla ilgili neler yapılabilir şeklinde bir yol haritası çizilebilir. İleride üniversite sınavına girecek adaylar da şimdiden hazırlanmaya başlayabilirler. Tatil sürecinde hem tatillerini yapıp hem de ders çalışmalıdırlar. Ayrıca çokça kitap okunmalıdır. Ders ve sınavlarda başarılı olmanın anahtarı bol bol kitap okumaktır." ifadelerini kullandı. 

Manevi ibadet noktasındaki ehemmiyete dikkat çeken Tarık, "Tatil dönemi tamamıyla ibadetlerimizi aksatacağız, derslerimizi yapmayacağımız bir süreç değildir. Allah'ın üzerimizdeki farzları devam ediyor. Yaz tatilinde ibadetlerimizi aksatmamalıyız. Kur'an-ı Kerim okuyup mealini anlamalıyız." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55