,
  • BIST 10167.01
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Tarihi Ankara Kalesi eteklerinde yarım asırdır doğaya hayat veriyorlar

Tarihi Ankara Kalesi eteklerinde yarım asırdır doğaya hayat veriyorlar
Özel ve güzel günlerde tercih edilen ve sevgiyi en zarif yolla anlatmanın yolu olan çiçekler, her zaman için tercih edilen en anlamlı hediyeler arasında yer alıyor. Yarım asırdır tarihi Ankara Kalesi eteklerindeki çiçekçiler, doğaya hayat veriyor.

 

Sevginin en iyi ifade şekillerinden biridir çiçek. Her birinin rengine çeşidine göre de ayrı ayrı anlamlar yüklenmiştir. Çiçekler, söz ile ifade edilemeyen pek çok duyguya tercüman olur. Çiçekler kimi zaman çocukların anne ve babalarına, kimi zaman da eşlerin birbirlerine, kimi zaman ise bir hasta ziyaretinin tebessüm ettiren hediyesidir. Tüm bunlarla birlikte, rengarenk çiçekler doğaya hayat verirken insanı mutlu ediyor.

Tüm zamanların en güzel, en özel ve en göz alıcı hediyeleri arasında yer alan çiçekler, insanların duygularını doğal ve içten ifade edebilme fırsatı sunan benzersiz bir özelliğe sahiptir.

Başkent Ankara'nın sembollerinden biri olan tarihi Ankara Kalesi'nin eteklerinde doğaya hayat veren çiçekleri çiçekseverlerle buluşturan çiçekçiler, kimisi 10 yıl, kimisi ise çeyrek asır, kimisi de yarım asırdır bu işle uğraşmanın mutluluğunu yaşıyor. Her bütçeye ve her zevke göre çiçeklerin bulunduğu Ankara Kalesi eteklerindeki çiçekçiler pazarında, çiçekler 5 liradan 500 liraya varan fiyatlarla alıcılarını buluyor.

"İnsanlara tavsiyem toprakla haşir neşir olsunlar"

Çiçekçi Adnan Mercan

Çocukluğundan beri çiçeklerle uğraştığını ifade eden Adnan Mercan, "Ankara Kalesi'ne 2002 yılında geldim. Tahmini 21 yıl oldu. Ondan önce de Karşıyaka Mezarlığı'nın yanında üretici seracı olarak çalışıyordum. Şu anda buradayız. Tarihi Ankara Kalesi'nin eteklerinde bulunmam benim için ayrı bir güzellik ve ayrı bir anlam taşıyor. Her şeyden önce tarihi bir dokusu var. Tarihle iç içe bir yerde çalışmak bizim için ayrı bir zevk. Sonuç itibarıyla tabiatla bütünleşmek insanın doğasında vardır. Gayet güzel bir işimiz var. Burada insan yorgunluğunu bile hissetmiyor. Kişi sevdiği işi yaparsa hayatı boyunca hiç çalışmamış sayılır. Eğer çiçeklerle, ağaçlarla herhangi bir canlıyla uğraşırlarsa hayattan daha fazla haz alacaklarına inanıyorum. İnsanlara tavsiyem toprakla haşir neşir olsunlar. Toprak hem insanın elektriğini alır, stresten uzak tutar hem de insanı rahatlatır." diye konuştu.

"İnsanlar çiçekleri ve ağaçları çok seviyorlar"

Mehmet Topçu

Çiçekçi esnafından Mehmet Topçu, "Buradaki çiçekçilerin en azı 30 yıldır çiçekçilik yapıyorlar. Ben 15 yıldır Ankara Kalesi'ndeyim. Bu sene en kötü yılımızı yaşıyoruz. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin inşallah. İnsanlar doğayla haşir neşir oluyorlar. İnsanlar çiçekleri ve ağaçları çok seviyorlar." dedi.

"77 yaşındayım daha delikanlıyım"

Yaklaşık yarım asırdır çiçekçi olduğunu dile getiren Üzeyir Yaşar, şunları söyledi:

Üzeyir Yaşar

"40 yıldır Ankara Kalesi dibinde çalışıyorum. 40 yıldır sabah burada, akşam evdeyim. Çiçekler Allah'ın bizlere verdiği nimettir. Allah'a şükür olsun buradan rızkımızı kazanıyoruz. İşimi çok seviyorum. 77 yaşındayım daha delikanlıyım. İlgi alaka da var. Müşterilerimizle de iyiyiz. Komşularımızla da iyiyiz. Hiç kimseyle alıp vermediğimiz yoktur. Şu anda çiçek işi iyidir. Bir iki ay sonra işler kesilir. Ekim ayından sonra gene işlerimiz açılır. Şimdi çiçek sezonu, ekim ayından sonra fidan dikimi başlar, gene işlerimiz açılır. Herkese tavsiyemiz en az bir ağaç dikmelerini isteriz."

"Çiçekleri canlı tutabilmek için devletimizden sadece su istiyoruz"

Murat Çardak

Çiçekçilerden Murat Çardak ise, "İşler bu sene fiyatlardan dolayı çok düşük. Maliyeti artığı için. Zorlanıyoruz ama yine de bu günlerimize şükürler olsun. Çiçekleri canlı tutabilmek için devletimizden sadece su istiyoruz. Başka da bir ihtiyacımız yok. Böyle taşıma su ile değirmen dönmez. Babam 30 sene bu işi yapıyordu. 4-5 senedir babam bıraktı işi, devraldık. Babamızın gittiği yolda gitmeye çalışıyoruz. Aynı sektörü devam ettirerek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55