,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Taliban: Kabil'e barışçıl bir şekilde girmeyi istiyoruz

Taliban: Kabil'e barışçıl bir şekilde girmeyi istiyoruz
​Afganistan'ın başkenti Kabil'i kuşatan Taliban, şehrin büyük ve yoğun nüfuslu olmasından dolayı, şehre zorla veya savaşla girmeyi değil, barışçıl bir şekilde girmeyi istediklerini duyurdu.

Afganistan'da ilerleyişini sürdüren Taliban, başkent Kabil'e kadar dayandı.

Taliban'dan yapılan açıklamada, Kabil'deki duruma ilişkin şehri kuşatan mensuplarına çağrı yapıldı.

Başkent Kabil'in büyük ve yoğun nüfuslu bir şehir olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İslam Emirliği Mücahidleri şehre zorla veya savaşla girmeyi değil, Kabil'e barışçıl bir şekilde girmeyi istiyor. Hiç kimsenin canını, malını ve namusunu tehlikeye atmadan, Kabil halkının canını tehlikeye atmadan emniyetli ve güvenli bir şekilde bunu yapmak istiyoruz." denildi.

"Kimseden intikam alınmayacak"

Tüm Taliban güçlerine "Kabil'in kapılarında durmaları", "şehre girmeye çalışmamalarının emredildiği" açıklamada, kimseden intikam alma niyetinde olunmadığı vurgulandı.

Kabil yönetiminde askeri ve sivil sektörlerde hizmet vermiş olan herkesin affedildiği ve güvende olduğu belirtilen açıklamada, hiç kimseye misilleme yapılmayacağı yinelendi.

"Yurdunuzu terk etmeyin"

Kabil'deki herkes kendi şehrinde kalması, evini ve yurdunu terk etmemesi istenen açıklamada, hayatın her alanından herkesin, Taliban tarafından ileride kurulmak istenen İslami bir sistemde yer almalarının istendiği kaydedildi.

"Banka sahipleri ve tüccarlar zarar görmeyecek"

Taliban ayrıca, Kabil'deki para ve mülkleri korumak için ciddi adımlar atacağını belirterek, "Kabil'deki tüm banka sahiplerine ve tüccarlara mallarının zarar görmeyeceğini garanti ediyoruz." dedi.

Bazı milletvekilleri Afganistan'ı terk etti

Bu arada bir güvenlik kaynağı, Kabil'in kuzeyindeki Bagram üssü yakınlarında Afgan güçleri ile Taliban mensupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Taliban da, mensuplarının Bagram bölgesini kontrol ettiğini ve ayrıca Kabil'in kuzeyindeki Kapisa eyaletinin merkezi olan Mahmud Raqi şehrini de kontrol ettiğini duyurdu.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı, Afganistan güçlerinin uluslararası ortaklarıyla koordineli bir şekilde başkenti savunduğunu belirterek, Kabil'deki bölgelerde ateş açıldığını ifade etti.

Afgan medyası, Afgan meclis başkanı ve bir dizi siyasi parti liderinin Kabil'den Pakistan'a gittiğini bildirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55