,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki
Akaryakıta peş peşe yapılan zamlara tepki gösteren sürücüler, zamların bir an önce geri çekilmesini istedi.

 

Türkiye’de akaryakıta yapılan fahiş zamlara tepki gösteren Ankaralı sürücüler, araçlarına binemez hale geldiklerini, ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor.

Art arda yapılan zamlara anlam veremediklerini vurgulayan sürücüler, zamların bir an önce geri çekilmesini veya ÖTV indirimi yapılmasını istiyor.

Ticari taksi sürücüsü Harun Karataş, "Akaryakıta gelen zam esnafı bitirdi. Esnaflıkla ilgili hiçbir şey kalmadı. Her gün zam her gün farklı şeyler. Esnaf olarak yorulduk. Bu arabadan 3 tane aile ekmek yiyor. Bu arabanın ekstra bir eksisi bize zarar. Bir evin geliri ve geçimi bu araba üstünden karşılanıyor. Artık zam olmasın." dedi.

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

"Geçtiğimiz yazdan bu yana akaryakıt yüzde 100'ün üzerinde arttı"

Zamların yüzde 100'ü geçtiğini aktaran sürücülerden Tolga Öztürk ise "Kazandığımızın yarısı akaryakıta gidiyor. Kazanıyoruz ama hepsini benzin istasyonlarına veriyoruz. Bu zamlar bizi baya zorluyor. Kazancımız ve işlerimiz iyi ama akaryakıta gidiyor hepsi. Geçen yazdan beri yüzde 100 artış yaşandı." ifadelerini kullandı.  

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

"Mazottan yana çok dert yanıyoruz"

Zamlardan dolayı aracına binemediklerini aktaran sürücülerden Ali Işık, şunları aktardı:

"Çok zam geldi. Arabaya bineceğimiz kalmadı. Alabilen var, alamayan var. Bütçe kötü, işte yok. Hemen hemen kazancımızın hepsini veriyoruz. İşlerde düştü. Benim işyerim var, işler yarı yarıya düştü. Vergi ve sigortayı zor ödüyoruz. Mazottan yana çok dert yanıyoruz."

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

"Her hafta zam geliyor"

Yapılan zamlara tepki gösteren Abdullah isimi sürücü, "Bu araba kilometrede 1 lira 30 kuruş yakıyor. Evden çıkmamızı istemedikleri için maalesef. Geçtiğimiz yıl 6 liraya kurtarırken, şu an da 15 lira kurtarmıyormuş. Her hafta zam geliyor. Söyleyecek çok şey var ama söyleyemiyoruz. Evden çıkamıyoruz. Arabası olanda çıkamıyor, arabasız olan da çıkamıyor." şeklinde konuştu.

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

"Akaryakıta biraz fazla geldi zamlar"

Aracının olmadığını ancak akaryakıt zamlarından dolayı toplu taşımaya bile binemediklerini söyleyen vatandaşlardan Can Kesici, "Akaryakıta biraz fazla geldi zamlar. Şahsen benim arabam yok, ben fazla etkilenmiyorum ama otobüslere bindiğimiz için zamlardan etkileniyoruz. Alıştık, hayat böyle daha güzel sanki." dedi.

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

"Her gün her gün zam olur mu?"

ÖTV indirimi bu dönemde uygulanması gerektiğini belirten Mahmut Demir, "Akaryakıta zam gelmek zorunda ise de her gün zam gelmez ki. Bir iki günde bir zam geliyor. En azından üç ayda bir yarasın. En azından gündemde kalmaz. Her gün her gün zam olur mu? Mantıksız." diye tepki verdi.

Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55