,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Sultanahmet'te binler Gazze için iftarda buluştu

Sultanahmet'te binler Gazze için iftarda buluştu
​​​​​​​Filistin İnisiyatifi'nin çağrısıyla Sultanahmet Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, Gazze'de işgal rejiminin saldırıları altında yaşam mücadelesi veren Müslümanlara oruçlu bir ağızla duada bulunmak için iftarda bulundu.

 

Gazze'de en temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldıkları günlerini oruçlu geçiren Filistinlilere destek olmak amacıyla "Sizinle İftar, Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" programı düzenlendi.

Filistin İnisiyatifi tarafından İstanbul ile birlikte 16 farklı ilde gerçekleştirilen iftar menüsünde; Simit, peynir, çay ve Gazellilerin son günlerde en çok tükettiği salatalık yer aldı.

Bekir Develi

"Dualarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için geldik"

İftar öncesinde İLKHA muhabirine program ile ilgili konuşan TV Sunucusu ve Filistin İnisiyatifi Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Develi, "Filistin İnisiyatifi olarak kardeşlerimizle sadece eylemlerle yanlarında değil, silah kadar, tank, kadar, top kadar, tüfek kadar duanın da ehemmiyetli olduğunu biliyoruz. Bugün Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile birlikte Türkiye'nin 16 ilinde eş zamanlı oruç tutuldu. Pazartesi ve perşembe orucu hem sünnettir hem de bir araya gelmek için güzel bir vesiledir. Burada binlerce insan oruçlu ağızlarıyla, dualarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için geldik. Katılan, çorbada tuzu olan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Gazeteci Ersin Çelik

"Savaştan önce günde 500 tırın girdiği şehre 50 gündür 500 tır girmedi"

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep birlikte açılan iftarın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Gazeteci Ersin Çelik, "Bugün buradayız ama burada kalmayacak. Biz karar verdik. Bundan sonra israilin Gazze'de yaptığı soykırımı unutturmamak için düzenli olarak farklı formatlarda eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bugün oruç tuttuk. Hava soğuk ve toplamda 3 saat üşüdük. Ancak Gazze'de de hava soğuk ve günlerdir açlar. Savaştan önce günde 500 tırın girdiği şehre 50 gündür 500 tır girmedi. Ateşkes süresince israil en fazla 200 tırın girişine izin veriyor. Dün akşam Kızılay Başkanı Fatma Hanım (Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz) ile görüştüm. İçeriye bir tır fazla sokabilmek için çırpınıyorlar. Ateşkes var ama israil savaş suçu işlemeye, soykırım yapmaya devam ediyor. Hayatta kalanları yavaş yavaş ölüme terk ediyor. Bir odada 50-60 kişi kalıyor. Yiyecek yok, binaların birçoğu bombalanmış. Gazze'nin yüzde 60'ı yerle bir olmuş. O enkazların altında 6 binden fazla ceset var. Gazze'de şu anda hayat yaşanılmaz durumda. O yüzden oturmamamız gerekiyor. Susmamamız gerekiyor. Dünyanın vicdanını ayağa kaldırmamız gerekiyor. Üzerimize çok fazla vazife düşüyor. Dünya artık 7 Ekim öncesine dönmemeli. Bu soykırımı, zulmü, vahşeti asla unutturmamalıyız." diye konuştu.

Farklı dillerde basın açıklamasının okunduğu program, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55