,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Süheyl Hindi: Salih Aruri'nin amacını yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız

Süheyl Hindi: Salih Aruri'nin amacını yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız
Beyrut'ta uğradığı saldırı sonucunda şehit olan Salih Aruri için İstanbul'da gıyabi c3naze namazı kılındı.

 

Beyrut'ta uğradığı saldırı sonucunda şehit olan Salih Aruri için kılınan gıyabi cenaze namazında Filistin Direnişi adına konuşan Süheyl Hindi, "Kendisi hayattayken en çok murat ettiği şey o kutsal torakların özgür olduğu günleri görmekti. Buradan diyoruz ki, ey şehit! Senin yolunu sürdürmek, amacını yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta işgal rejiminin hava saldırısında şehit olan Salih El-Aruri ve Aksa Tufanı başladığından bu yana şehit olan Kassam mücahitleri için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

İTTİHADUL ULEMA, Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu ve tarafından cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazına; İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, şehit Salih Aruri'nin 15 yıllık cezaevi arkadaşı Macit Ebu'l Hasan, Filistin Direnişi adına Süheyl Hindi, Peygamber Sevdalıları yetkilileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Allah'u Teâlâ'nın Kur'an-ı Kerim'de Yahudilere lanet ettiği kadar şeytana dahi lanet etmediğini söyledi.

"İnşallah mücahitlerin zafere eriştiği günleri hep birlikte göreceğiz"

Kılıçarslan, "Yeryüzünde Yahudiler hariç hiçbir millet domuz ve maymun olmamıştır. Demek ki o kadar zalimler. Şimdi Amerika'nın silahları, topu ve tankıyla, tüm Avrupa devletleri, İngiltere, Fransa ve Almanya her çeşit yeni silahı israile veriyor. Bu silahları yağmur gibi dar bir alanda yaşayan Müslümanların üzerine yağdırıyorlar. Dünyada böyle bir zulüm var mı? Hatta tüm Batılı ülkeler, Yahudilerin kendilerini savunma hakkı olduğunu söylüyorlar. Allah'u Teâlâ isterse hepsini yok eder ama kimin hangi tarafta durduğunu görmek için bizi imtihan ediyor. İnşallah mücahitlerin zafere eriştiği günleri hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

"Salih Aruri, bu davayı tüm dünyaya ulaştırdı"

Filistin Direnişi adına bir konuşma yapan Süheyl Hindi, "Burada belki birçok kişinin daha önce tanımadığı şehit Salih Aruri'yi anıyoruz. Kendisi direnişin önde gelen, Kur'an hafızı, direniş yolunda her şeyini feda eden yiğitlerdendi. O yiğit Müslümanı ne zindanlar ne de önündeki engeller durduramadı. Direnişi ayakta tutabilmek için elindeki tüm imkanları seferber etti. Düşman karşısında eğilmemek için ellerindeki füzelerle, silahlarla düşmana karşı direnişi ayakta tuttu. O mücahit, hayatının sonunda da ömrünü şehadet ile taçlandırdı. Salih Aruri, bu davayı tüm dünyaya ulaştırdı. Kendisi hayattayken en çok murat ettiği şey o kutsal torakların özgür olduğu günleri görmekti. Buradan diyoruz ki, ey şehit! Senin yolunu sürdürmek, amacını yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Programda bir konuşma yapan Şehit Salih Aruri ile 15 yıl cezaevinde kalan Macit Ebu'l Hasan, işgalcilerin şehit Salih Aruri'yi 18 yıl zindanlarda tuttuktan sonra mücadelesinin önüne geçmek için yaşadığı topraklardan uzaklaştırmaktan başka çare bulamadıklarını ancak bunun işe yaramadığını vurguladı.

"İçimizdeki bu cihat ruhu Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesiyle son bulacaktır"

Hasan, "İşgalciler seni şehit etmekle içimizdeki cihat ruhunu öldürmek istediklerini ancak çok büyük bir hataya düştüler. Nitekim şehadetin içimizdeki cihat ruhunu daha da alevlendirdi. İnşallah bu cihat ruhu Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesiyle son bulacaktır. Senin ve şehit olan direnişçilerin işgalcilerin kalbine gönderdiği korku daha da büyüyecektir." dedi.

Program, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Nizamettin Yaçin'in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55