,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

Sudanlı alim Şeyh Yusuf: Kur'an'a saldırılara rağmen Allah’ın dini daha çok yayılacaktır

Sudanlı alim Şeyh Yusuf: Kur'an'a saldırılara rağmen Allah’ın dini daha çok yayılacaktır
Sudanlı alim Şeyh Abdulhay Yusuf, Diyarbakır'daki Kur'an'a Saygı Mitingine gönderdiği mesajda, "Allah’ın emri galip gelecektir ve Allah’ın dini daha çok yayılacaktır. Sizin bu işleriniz Allah’a hiçbir zarar veremez." dedi.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Mitinge Sudanlı meşhur alim Şeyh Abdulhay Yusuf da videolu bir mesaj gönderdi.

Mesajına Besmele, hamd ve selam ile başlayan Şeyh Yusuf, "Batının akıl babalarına sesleniyorum! Şu ahmaklarınızın ellerinden tutun ve onları böyle alçakça işlerden alıkoyun. Çünkü Allah’ın emri galip gelecektir ve Allah’ın dini daha çok yayılacaktır." dedi.

"Nefret söyleminden vazgeçin ve bu ahmakların ellerinden tutun"

Şeyh Yusuf, "Sizin bu işleriniz Allah’a hiçbir zarar veremez. Bilakis Müslümanların ancak dinlerine daha çok sarılmalarına, peygamberlerini daha çok sevmelerine ve Kur’anlarını daha çok yüceltmelerine vesile olacaktır. Çünkü Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz celcelaluhu onlara şöyle hitap ediyor: 'Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.' Şüphesiz ki bu alçakça işler Müslümanları dinleri hakkında şüpheye düşürmez. Peygamberlerine olan sevgilerini azaltmaz. Kesinlikle bu yaptıklarınız onlarında benzer fiillerde karşılık vermelerine sebep olmaz.  Çünkü biz Müslümanlar Allah’ın peygamberlerini hepsini seviyoruz, hepsine inanıyoruz ve hepsini övüyoruz. Onun elçileri arasında hiçbir ayırım yapmıyoruz. Sizlere daha hayırlı olanı tavsiye ediyorum: Nefret söyleminden vazgeçin ve bu ahmakların ellerinden tutun ve onları böyle işlerden alıkoyun." diye konuştu.

Meydanda toplananlara da seslenen Şeyh Yusuf, şöyle devam etti:

"Kötülüğü engellemek için burada toplanan siz değerli kardeşlerim! Size müjdeler olsun, Allah yüzlerinizi ak etsin. Allah adımlarınızı doğrultsun. Allah çabalarınızı bereketlendirsin. Gücünüz yettiğince  elinizden geleni yaptınız. Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu: 'Kim (kötülüğü) engellerse temize çıkmıştır. Kim (kötülükten) nefret ettiyse kurtulmuştur. Ama kim razı olduysa ve uydurduysa…'

Allah Azze ve Celle’den dileğim, kelimesini yüceltmesi, ordusunu izzetlendirmesi ve dinini bütün dinlere üstün kılmasıdır. O, en hayırlısını isteyen ve en hayırlı olanı verendir.

Allah’ın Resulü Efendimiz Muhammed’e ve bütün elçilere salât ve selam olsun.

Allah’ın rahmeti ve bereketi sizlerin üzerine olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55