,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Stoltenberg ile Zelenskiy'den NATO Zirvesinde "üyelik" açıklaması

Stoltenberg ile Zelenskiy'den NATO Zirvesinde "üyelik" açıklaması
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın artık NATO'ya her zamankinden daha yakın olduğunu belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise savaş sürdüğü müddetçe NATO'ya üye olamayacaklarının bildiklerini söyledi.

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta NATO-Ukrayna Komisyonu Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

İhtiyaç duyduğu sürece Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini belirten Stoltenberg, NATO üyelerinin Ukrayna'nın NATO üyeliği yolunda 3 unsurdan oluşan bir paket üzerinde anlaştığını aktardı.

"Ukrayna artık NATO'ya her zamankinden daha yakın." diyen Stoltenberg, "Müttefikler şartların yerine getirildiğini kabul ettiklerinde Ukrayna'ya NATO'ya katılma daveti yayınlayacağız. Bu, NATO üyeliği yolunda müttefiklerinizden gelen güçlü bir mesajdır. Bu savaş sona erdiğinde Ukrayna'nın güvenliği için güvenilir düzenlemelerin yapılmasını sağlamalıyız. Böylece tarih tekerrür etmesin." şeklinde konuştu.

Ukrayna savaşında en büyük riskin, savaşın Putin'in kazanması olduğunu söyleyen Stoltenberg, NATO için önemli olanın Ukrayna'nın galip gelmesi olduğunu söyledi.

Zelenskiy: Misket bombalarını sivillere karşı kullanmayacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise zirve sonuçlarının iyi olduğunu ancak Ukrayna'ya NATO daveti olsaydı bunun daha iyi bir sonuç olacağını belirtti.

Zelenskiy ayrıca Kiev'in, savaş devam ettiği sürece Ukrayna'nın NATO üyesi olamayacağını bildiklerini söyledi.

Bugün G7 üyesi ülkelerden Ukrayna'ya güvenlik garantisinde bulunmalarını isteyeceğini belirten Zelenskiy, devam eden savaşta Rusya'nın sürekli olarak misket bombası kullandığını söyledi.

Zelenskiy, "Rusya, bizim toprağımızda bu silahları kullanarak bizim insanlarımızı öldürüyor, ancak bizlere temin edilecek misket bombasıyla kendimizi savunabiliriz. Söz konusu silahı sivillere karşı kullanmayacağız, sadece askeri amaçlı olacak. Başka ülkenin topraklarında da kullanmayacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55