,
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C

STK'lardan katliam ortağı İngiltere'nin Büyükelçiliği önünde "İşgale Son Filistin’e Özgürlük" açıklaması

STK'lardan katliam ortağı İngiltere'nin Büyükelçiliği önünde "İşgale Son Filistin’e Özgürlük" açıklaması
Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından katil işgalcilerin katliam ortaklarından İngiltere Büyükelçiliği önünde "İşgale Son Filistin’e Özgürlük!" temasıyla basın açıklaması yapıldı.

"İşgale Son Filistin’e Özgürlük!" teması ile siyonist rejim israilin kuruluşunun 76. yılında siyonizmin akıl hocası İngiltere’yi protesto etmek amacıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından İngiltere Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gazze Şeridi özelinde tüm Filistin'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren yaşanan vahşete tepki göstermek ve Türkiye adına atılması gereken adımların atılması noktasında kamuoyu oluşturmak için barbar işgalci siyonistlerin katliam ortaklarından olan İngiltere Büyükelçiliği önünde eylem yaparak basın açıklaması düzenledi.

7 Ekim 2023'den bu tarafa devam eden Gazze katliamlarının fiili destekçisi İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına katılanlar, sık sık sloganlar atıp işgalci siyonistlere ve tüm destekçilerine lanet yağdırarak Filistin'de yaşanan vahşetin son bulmasını istediler.

Basın açıklamasını Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Cihannüma Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tayyib Serdar okudu.

76 yıl önce bugün, 14 Mayıs 1948’de, israil adı verilen siyonist bir çetenin kurulduğu ilan edildiğini hatırlatan Serdar, "Önceki adı Haganah Terör Örgütü olan bu çete, İngiltere Mandası altındaki Filistin’de İngiltere’nin teşvik ve desteğiyle kuruldu. Bu çete, o yıllarda İngiltere’nin himayesi altında, Deyr Yasin ve Tantura başta olmak üzere, birçok Filistin beldesinde masum sivilleri katletti. Siyonist teröristler, bugün de İngiltere’nin şeref ve vicdan yoksunu politikalarından, resmen sağladığı diplomatik, askeri ve iktisadi destekten güç alarak aynı katliamlara devam etmekteler. 14 Mayıs 1948’den önce ve sonra, İngiltere resmen ve gayrı resmi olarak Filistin’i yönetirken, bu siyonist teröristleri Müslümanların üzerine salan devlet olmuştur. Bu yüzden, bugün burada, İngiltere elçilik binası önünde, zalimleri ve iş birlikçilerini lanetle anmak için toplandık. İşte burası zalimlerin yuvası demek için buradayız. Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak, İngiltere’nin imkanlarını siyonizmin emrine âmâde kılan işbirlikçilere 'sizi de unutmadık' demek için buradayız." dedi.

"Seni, maskelerin ardından sırıtan gerçek yüzünle tanıyoruz İngiltere!"

Açıklamasının devamında Serdar, şunları aktardı:

"Filistin’de işgal, zulüm ve dram 1917’de başladı. Yine İngiltere imzasıyla. Yine İngiltere eliyle, yine İngiltere gücüyle. Balfour Deklarasyonu olarak bilinen ve siyonist işgalci eşkıyalara 'alın sizindir' diyerek Filistin’i teslim eden o meşhur ve meş’um kanunsuz resmi beyanın sahibi İngiltere dışişleri bakanıdır. Sömürgeci, gaspçı, muhteris bir hırsız olarak, Afrika’da, Asya’da, Amerika’da soykırımlar yapan İngiltere devletidir. Sanayi Devrimi yapıp, fabrikalarda çılgın gibi kumaş üreten, sonra bu kumaşları satabilmek için kendi sömürge valisinin ifadesiyle 'Hindistan düzlüklerini dokumacıların kemikleriyle beyaza bürüyecek kadar' canavarlaşan İngiltere… Afrika’nın madenlerini sömürmek için, yerli halkı madenlerde ölümüne çalıştıran, gün sonunda yeterince maden çıkaramayan zavallı köleleri, çocuklarını katlederek cezalandıran İngiltere… Kızılderili yerli halkı biyolojik silahlarla, sinsi planlarla katlederek işgal ettiği topraklarda, ahlaksız Amerikan sistemini dünyanın başına bela eden İngiltere… Bugünkü servetini, teknolojisini, sözde medeniyetini, hırsızlık ve gasp üzerine kurmuş olan ahlak yoksunu İngiltere… Çaldıklarını iade etmek şöyle dursun, sofistike hırsızlık yöntemleri geliştirmek için bankalar, 'off-shore'lar, yazılımlar kullanan İngiltere… Zerre kadar utanma hissi duymadan 'üzerinde güneş batmayan İmparatorluk' adıyla meşhur olmuş zulüm haritasında, insanların hayatını karartmaya devam eden İngiltere... Seni, maskelerin ardından sırıtan gerçek yüzünle tanıyoruz İngiltere!"

"israil adıyla mahallemize saldığın bu gayrımeşru çocuğun ahlaksız babası sensin"

"Seni Kûtül Amare’den, Çanakkale’den, Kanal Cephesi’nden tanıyoruz…" diyen Serdar, "Sen de bizi tanıyorsun İngiltere… Çünkü Seyyid Onbaşı’dan yediğin güllenin acısı yüreğindedir. Hırs ve ahlaksızlık üzerine kurulu mevcut küresel sistemin zehirli tohumu olan Çağdaş İngiliz-Yahudi Medeniyetini 'tek dişi kalmış canavar' kılığında üzerimize saldığın günden beri, bu milletin çocukları, bu ümmetin yiğitleri seninle hesaplaşma halindedir. Gazzeli, Halepli, Bosnalı, Azerbaycanlı yiğitlerle birlikte Çanakkale Cephesi’nde seni tokatladığımız günden beri bizi unutmazsın biliriz. İsrail adıyla mahallemize saldığın bu gayrımeşru çocuğun ahlaksız babası sensin… Hayasız anası olan Amerika Birleşik Devletleri tüm çirkefliğiyle sahnede olduğu için, sen bir adım geride duruyor olsan da, ortada duran bu pislik senin eserindir biliyoruz. Unutma, Gazze’nin ahı, Gazze’nin felahı, Gazze’nin uyandırdığı vicdan, senin de sonun olacak… Senin zalim düzeninin sonu, belki de Londra sokaklarında çığlık çığlığa haykıran vicdanlı insanların eliyle olacak… Senin mazlumları katletsin diye Siyonistlere sunduğun bombalar, gün gelip elinde patlayacak…" şeklinde belirtti. 

"siyonistlerin Refah saldırısını engelleyin!"

Son olarak Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak İngiltere’yi ve diğer işbirlikçileri uyardıklarını aktaran Serdar, "Siyonistlerin Refah saldırısını engelleyin! Terörist israilin suçuna ortak olmaktan vazgeçin! Dünya kamuoyunun vicdanına kaybolan itibarınızı bir nebze olsun onarmak istiyorsanız, hemen kalıcı ateşkes için siyonist çeteye baskı yapın. Tarih kaydediyor, kimin nerede durduğunu, kimin kiminle saf tuttuğunu, kimin itiraz edip kimin sustuğunu.. Buradan vicdan sahibi İngilizleri, zulme itiraz eden sivil gönüllü girişimleri, İngiltere üniversitelerinde Filistinli mazlumların sesi olmaya çalışan genç cesur yürekleri selamlıyoruz… Başından beri Siyonist teröristleri himaye eden İngiltere devletini lanetliyoruz… Zulme ortak olan, sessiz kalan veya yeterli tepkiyi göstermeyen tüm yetkili mercileri, vicdanın sesine kulak verip yanlıştan vazgeçmeye, harekete geçmeye davet ediyoruz…" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55