,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

STK'lardan bayram mesajları

STK'lardan bayram mesajları
Kurban Bayramı dolayısıyla bayram tebrik mesajlarını paylaşan STK temsilcileri; Hazreti İbrahim ve ailesinin teslimiyeti, hac farizasının yerine getirilmesi ve dağıtılacak kurban etleri üzerinden paylaşma ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mustazaflar Cemiyeti ve Kur'an Nesli Platformu Kurban Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı paylaştı.

Paylaşılan bayram mesajlarında Hazreti İsmail'in kurban gösterilmesi hadisesinde Hazreti İbrahim'in duruşu, Hazreti Hacer'in kanaati ve itiraz etmeksizin teslimiyetini gösteren İsmail'in durumuna dikkat çeken STK temsilcileri, bayramların sevinç ve paylaşma günleri olduğunu belirterek başta depremzedeler olmak üzere ihtiyaç sahibi kimselerin unutulmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Adnan Akgönül

Kurban Bayramı'nın Allah'ın insanlara bir lütfu ve aynı zamanda müminlerin bir sevinç ve neşe günü olduğunu ifade eden Peygamber Sevdalıları Genel Başkanı Adnan Akgönül, Bayrama kalan temel güzelliklerden birinin de kurban ibadetinin yerine getirilmesi olduğunu belirterek bu ibadetin Hazreti İbrahim Aleyhisselam'ın Allah'ın kendisinden istediği bir vazife temeline dayandığına dikkat çekti.

Akgönül, "Kendisi biricik evladını Allah için gözünü kırpmadan kurban edeceğini ispatladı. Bu bir imtihandı ve Allah için her şeyden vazgeçeceğinin işaretiydi. Burada Hazreti İbrahim'in duruşu, kurbanlık olarak gösterilen Hazreti İsmail'in teslimiyeti ve Hazreti Hacer'in kanaati önemlidir. Bu üç şahsiyet bizler için güzel numune ve örneklerdir." ifadelerini kullandı.

"İmkânı olan her bir kardeşimiz mutlaka kurban adağını yerine getirmeye çalışsın"

Kurban kesmeyi "Hazreti İbrahim'in bir sünneti olan sevdiğini Allah için feda etme anlayışı" olarak tanımlayan Akgönül, hac farizasını yerine getiren hacılara da değinerek "Bu bayramı önemli kılan diğer bir özellik de dünyanın dört bir tarafından hac farizasını yerine getirmek için oraya giden İslam ümmetinin temsilcileri, Allah için kendilerini feda edecek bir pozisyona getirerek kefene bürünmeleri ve Allah için her şeyden vazgeçercesine ailesini, eşini, evladını, malını mülkünü bırakıp Kâbe'ye kapanmalarıdır. Onlar oraya gidip temizlenerek mübarek beldelerde göz yaşı döküyor, yalvarıp yakarıyorlar ve mahşerin provasını yaşıyorlar." şeklinde konuştu.

Paylaştığı mesajında Peygamber Sevdalıları Vakfının tavsiye ve önerilerine yer veren Akgönül,"Bizler vakıf olarak kardeşlerimize tavsiyemiz: Bayramlar sevinç ve paylaşma günleridir. İmkânı olan her bir kardeşimiz mutlaka kurban adağını yerine getirmeye çalışsın. Çünkü ihtiyaç sahibi olup yıl boyunca yemeklerden mahrum olanlar var. Onların istifadesine sunmak için bu fedakarlığı yapsınlar. Akraba ziyaretini unutmasınlar. Ayrıca dünyanın dört bir yanında mağduriyet yaşayan Müslüman kardeşlerini hatırlasınlar, onlar için dua etsinler ve dayanışma ruhu ile bayramı geçirmeye çalışsınlar." dedi.

Akgönül, "Bu vesileyle bayramın bütün İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bayram neticesinde kardeşliğimizi, muhabbetimizi ve dostluğumuzu daim eylemesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Cenab-ı Allah bu bayramı tüm İslam alemine hayırlara vesile kılsın." diye belirtti.

Murat Arslan

"Bayramlarda yerine getirilen en güzel haslet sıla-i rahim dediğimiz husustur"

İslam toplumunun kaynaşması ve bütünleşmesi açısından Allah'ın yıl içerisinde Müslümanlara lütfettiği bazı önemli günlerden birinin de Kurban Bayramı olduğunu söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Arslan, Kurban Bayramı vesilesiyle Hazreti İbrahim ve İsmail Aleyhiselam'ın Allah'a olan teslimiyetlerini hatırlattığını ifade ederek bunun Allah'a yakınlaşmak için bir vesile olduğunu dile getirdi.

Arslan, "Hakikaten bu güzel günler vasıtasıyla İslam toplumunda, bazı güzel hasletlerin neşv-ü nema olduğunu görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de paylaşmak duygusudur. Neticede kesilen kurban vesilesiyle fakir ve muhtaçların sofraları bereketleniyor, zengin ve fakir arasında bir köprü oluşmuş oluyor. Diğer bir güzel haslet ise sıla-i rahim dediğimiz husustur. Bu vesile ile İslam toplumundaki Müslümanlar, eş, dost, akraba ve kardeşleri ile bir araya gelme ve hasbihal etme fırsatı buluyor." dedi.

Toplum içerisinde bayramların bir tatil olarak algılandığına dikkat çeken Arslan, şunları söyledi:

"Kurban Bayramı gibi Allah'ın lütfettiği bu güzel günleri, toplumda unutulan güzel hasletlerin neşv ü nema bulması açısından değerlendirmek zorundayız. Sıla-i rahim yaparak eş, dost, akraba ve sevdiklerimizi ziyaret edip onları sormalı, hakkı ve sabrı tavsiye edebilmeliyiz. Fakir ve muhtaç kardeşlerimizle beraber İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizi de unutmamak gerekiyor. Neticede birçok yerde fakir ve muhtaç kardeşlerimiz var, bu vesile ile onlara da yardımcı olabiliyoruz. Mustazaflar Cemiyeti olarak yeryüzünde bulunan bütün mazlum ve mustazaf kardeşlerimizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Rabbim bu bayram vesilesi ile zulüm altında olan kardeşlerimizin azade olmasını ve hayırlara vesile kılmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz."

Muhammed Avcı

"Yakınlarımızla bayramlaşmak Allah'a yakınlaşmamıza en güçlü vesiledir"

"Onların ne etleri ne de kanlan Allah'a ulaşır, fakat O'na sadece sizin takvanız ulaşır" ayetiyle mesajına başlayan Kur'an Nesli Platformu adına Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Muhammed Avcı, salat ve selamdan sonra Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurbanın Allah'ın hediyesi olan bayramla birleşince iki güzelliğin beraber yaşandığını ifade ederek yardımlaşma ve dayanışma konularına dikkat çekti.

Avcı, "Ayette de belirtildiği üzere kesilen kurbanların etleri veya kanları Allah'a ulaşacak değildir. Bunlarla fakirlerin yüzü güler, toplumsal birliktelik zirve yapar ve İslam kardeşliği adeta tecessüm eder. Fakat bu ibadet yerine getirilirken Allah'a ulaşacak olan şey niyet ve ihlastır. Bu ibadetin Allah'ın bir emri ve ona yapılacak olan bir ibadet olduğu şuuruyla kurbanlar kesilmelidir. Bizi bu ihlastan uzaklaştıracak her türlü niyet ve söylemden uzak durulmalı, bu ibadetin bizi Allah'a yakınlaştıracağını bilerek nefsin vesveselerinden ve cimrilikten sakınılmalıdır. Çünkü her türlü nimet ve afiyetin sahibi olan Allah'a yakınlaşmak, ulaşılabilecek en yüce makamdır." şeklinde konuştu.

İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı evine et götüremeyen insanların, bir nebze de olsa sıkıntılarını hafifletmenin haklı mutluluğunun yaşandığı günler olarak Kurban Bayramı'nı tarif eden Avcı, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında ihtiyaç sahibi insanlara uzatılacak yardım elinin İslam kardeşliğini daha da arttıracağını, sevgi ve muhabbet bağlarını daha da güçlendireceğini söyledi.

"Kurban ibadetimizi yerine getirirken insi ve cinni şeytanları da kırbaçlamanın mutluluğunu yaşayacağımızdan şüphemiz yoktur" diyerek mesajına devam eden Avcı şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı'nda kırgınlık ve küslüklerimizi bir kenara atıp Allah'a yakınlaşmak adına, eş-dost akrabalarımızı, komşu ve dostlarımızı, büyüklerimizi, özellikle de anne-babalarımızı ziyaret edip bayramlarını tebrik etmek, onların hâl hatırlarını sormak, varsa ihtiyaçlarını gidermeye çalışmak, kurban ibadetimizin kabulüne ve Allah'a yakınlaşmamıza en güçlü bir vesile olacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, Kur'an Nesli Platformu olarak gerek mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getirmekte olan milyonların gerekse de yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında bu ibadeti yerin getirecek olan inananların mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor; İslam ümmetinin parçalanmışlığının sona ermesine ve ümmetin dirilişine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55