,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

STK'lar işgalci rejiminin Cenin'de yaptığı katliamları basın açıklamasıyla protesto etti

STK'lar işgalci rejiminin Cenin'de yaptığı katliamları basın açıklamasıyla protesto etti
İstanbul'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları; işgalci rejimin Filistin'in Cenin kentinde düzenlediği ve 7 kişinin şehit olduğu saldırıları kınadı.

İstanbul'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları; işgalci rejimin Filistin'in Cenin kentinde düzenlediği ve 7 kişinin şehit olduğu saldırıları kınayarak, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerine Cenin'e acilen yeni bir insani yardım koridorunun açılması ve gözlemci heyetlerin bölgeye gönderilerek insani durumun gözlenmesi çağrısında bulundu.

İşgal çetelerinin 19 Haziran günü Filistin'in Cenin kentinde sivillere yönelik düzenledikleri saldırılarda, 7 Filistinli şehit olurken, 18'i ağır olmak üzere 66 Filistinli ise yaralandı.

Şehit olan Filistinlilerin arasında, başından vurulan 15 yaşındaki bir kız çocuğu da bulunuyor.

İstanbul'da İHH İnsani Yardım Vakfı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, siyonist işgalcilerin sivillere yönelik saldırılarını basın açıklamasıyla protesto ederek; Cenin'de yapılan katliama sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

"Son 70 yıldır Cenin, tam bir açık hava hapishanesine döndürülmüştür"

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, "Cenin Şehri, Filistin'in direnişe başladığı ve ilk defa 1935 yılında İngilizlere karşı ayaklanan en önemli bölgelerden biridir. Osmanlı Devletinin zayıflamasıyla birlikte bölgeye akın eden Siyonist kabileler uzunca bir süre İngiliz mandası altında bölgeye yayılmaya başlamıştır. Kudüs başta olmak üzere Filistin’den boşalan mültecilerin kontrol altına alınması ve Nazi tarzı bir yönetim modelinde bulunmak istemesi üzerine 1951 yılında Cenin'de işgal güçleri tarafından büyük bir mülteci kampı kurulmuştur. Neredeyse son 70 yıldır Cenin'de siviller katledilmiş, tarım alanları kundaklanarak ekinlere zarar verilmiş, şehre giden elektrik ve su yolları kesilerek bölge tam bir açık hava hapishanesine döndürülmüştür. 3 Nisan 2002 tarihinde işgal güçlerinin Cenin'e saldırması üzerine 1.300 masum sivil acımasızca katledildi, yüzlerce kişi ağır şekilde yaralandı ya da esir alınarak hukuksuz bir şekilde müebbet cezasına çarptırıldı. Yüzlerce sivil, siyonist hapishanelerinde suçsuz bir şekilde bulunuyorlar." dedi.

"İşgal güçleri 2006 yılından bu yana ilk defa Apache Helikopteri kullanarak ne denli büyük bir katliama hazırlandıklarını tüm dünyaya tekrar göstermiştir"

Songür, "Tarihler 19 Haziranı gösterdiğinde, Cenin tekrar kötü bir güne uyandı. İşgal güçlerinin başlattığı saldırı neticesinde biri çocuk, 7 sivil acımasızca katledildi. Helikopter, savaş uçağı ve tankla ellerinde sadece taş olan çocuklara orantısız güç kullanıldı. 18'i ağır olmak üzere 201 Filistinli de yaralandı. Ayrıca bölgeye kimyasal bomba atıldığı ve onlarca kişinin nefes darlığı yaşadığı fakat bölgedeki imkânsızlıklar nedeni ile doktor ve hastaneye ulaşamadıkları belirtilmektedir. İşgal güçleri 2006 yılından bu yana ilk defa Apache helikopteri kullanarak ne denli büyük bir katliama hazırlandıklarını tüm dünyaya tekrar göstermiştir. Bu saldırılar sadece Cenin'e ya da Filistin'e değil, İslam coğrafyasına ve vicdan sahibi ülkelere yapılmıştır." şeklinde konuştu.

"İsrail sessizliğimizden güç, tepkisizliğimizden kuvvet almaktadır"

İslam ülkelerinin liderlerine ve özellikle Türkiye hükümetine seslenen Songür, "Türkiye, asırlar boyunca bölgedeki barışın ve istikrarın güvencesi olmuştur. Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e, Batı Şeria'ya, Gazze'ye musallat olmuş işgal çeteleri artık bir apartheid rejimine dönüşmüştür. Siyonistler, savaştan, istikrarsızlıktan ve problemden beslenmektedir. Gelin hep beraber apartheid rejimine karşı büyük boykotu başlatalım. Onları uluslararası siyasette yalnızlaştırılmalıdır. Çünkü siyonistler, sessizliğimizden güç, tepkisizliğimizden kuvvet almaktadır. Sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi partilerimize, cemiyet ve kuruluşlarımıza bu çağrıya destek vermeleri için sesleniyoruz. Cenin'e acilen yeni bir insani yardım koridorun açılması ve gözlemci heyetlerin bölgeye gönderilerek insani durumun gözlenmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Filistinlilerle Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Ebu Enes Muhammed Mişniş, sivil toplum kuruluşları adına Arapça okuduğu metinle siyonist rejimin katliamına tepki gösterdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55