,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

STK'lar 6 Şubat'ın yıl dönümünde depremzedeleri yalnız bırakmadı

STK'lar 6 Şubat'ın yıl dönümünde depremzedeleri yalnız bırakmadı
6 Şubat 2023'de saat 04.17'de meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından çok büyük yıkıma maruz kalan Adıyaman'da, STK'lar depremlerin yıl dönümünde depremzedelerin yanlarında oldu.

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerinde çalışmalara başlayan Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR depremin yıl dönümünde Adıyamanlı depremzedeleri yalnız bırakmadı.

"Halkımızın acılarını paylaşıyoruz"

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

Depremzedelerin yaraları sarılıncaya kadar onların yanında olacaklarını dile getiren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Bugün acıların tazelendiği, yüreklerin dağlandığı bir gündür. Bir yıl önce bugün asın felaketi olarak nitelendirdiğimiz büyük bir deprem yaşandı. Bizler de depremden etkilenen illerimizde Umut Kervanı olarak çalışmalarımıza başladık. Bugünde Adıyaman'da ve diğer illerimizdeyiz. Halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Ramazan Bayramının ikinci gününe kadar aş evimiz burada durdu. On binlerce kardeşimiz, üç öğün aş dağıtmanın mutluluğunu yaşadık hayırseverlerimizin destekleriyle. O gün sanki daha dün yaşanmış gibi hafızamızda duruyor. Biz bu acıyı gerçekten de tarif edemiyoruz. Rabbim inşallah bir daha bu acıyı yaşatmaz. Şu an halen hastanelerde tedavi gören kardeşlerimiz var. Onlara da Allah'tan şifalar diliyoruz. Onların yaraları sarılıncaya kadar onların yanındayız. Dünyanın dört bir tarafından yadım gönderen hayırseverlere de teşekkür ediyorum. Bu yardımları bizim devam ettirmemiz gerekiyor. Nitekim halen buralarda ihtiyaç var." dedi.

"Yaralarını sarmak için kardeşlerimizle sürekli dayanışma içerisindeyiz"

IHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Sebahattin Ugar

Deprem bölgesinde ihtiyaçların devam ettiğini dile getiren IHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Sebahattin Ugar, "Bundan tam bir yıl önce burada büyük bir deprem olmuştu. Bizler depremin ilk gününden itibaren depremzede kardeşimizin yaralarını sarmak için kardeşlerimizle sürekli dayanışma içerisindeyiz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Biraz yardım dağıtımında bulunduk. Burada gördüğümüz genel itibariyle kahvaltılıklara ihtiyaç olduğudur. Bu anlamda hayırseverlerimize çağrımız yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için yardımlarına devam etmeleridir." ifadelerini kullandı.

"Depremin birinci yılında da kardeşlerimizin yanındayız"

Muharrem Koçuşağı

Çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Umut Kervanı Adıyaman yetkililerinden Muharrem Koçuşağı, "Adıyaman Umut Kervanı olarak depremin birinci yılında da kardeşlerimizin yanındayız. Rabbim bu acıyı bir daha yaşatmasın. Umut Kervanı olarak depremde bu alanda üç ay halkımıza hizmet ettik. Gerek yemek gerek giyim gerekse nakdi yardımlarda bulunduk. Bugün depremin yıl dönümünde istedik ki yine kardeşlimize hizmet edelim. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55