,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

STK Temsilcileri: Ümmetin Aksa için birlik olması gerekiyor

STK Temsilcileri: Ümmetin Aksa için birlik olması gerekiyor
​Adıyaman'da bulunan STK başkanları Kudüs için yapılan basın açıklamalarının ve düzenlenen araç konvoylarının tek başına yetersiz olduğunu ümmetin birleşmesi ve somut adım atması gerektiğini belirtti

 

Mescid-i Aksa için duygularını İLKHA'ya paylaşan vatandaşalar, terör şebekesi israilin işlediği katliamlara, ümmet olarak karşı durulması gerektiğini ifade etti.

Günlerdir siyonist işgalci terörist israilin Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik vahşi saldırılarını kınayan Müslümanlar, devletin kınamaktan vazgeçip somut adım atması gerektiğini, vatandaş olarak da Filistin davasından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

"Tepkimizi dilimizle getirmeye çalışıyoruz"

Mahmut Yıldırım

Adıyaman Umut Kervanı Başkanı Mahmut yıldırım israile yaptırım uygulanması gerektiğini vurgulayıp, "Filistin davası ümmetin davası olması hasebiyle, içimiz kan ağlıyor. Allah izin verirse ümmetin birlik olmasına sebep olacak temennimiz budur. Peygamber Efendimiz 'Eğer bir zulüm varsa elinizle düzeltiniz, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltiniz, eğer buna de gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz ediniz.' Şuan elimizde bunu düzeltecek durumumuz olmaması nedeniyle dilimizle ve meydanlara çıkarak tepkimizi dilimizle getirmeye çalışıyoruz. İktidar sahibi olanlarında inşallah elleriyle bir şeyler yapmalarını umut ediyoruz. Türkiye ümmetin önderliğine soyunması hasbiyle israile yaptırım yapmasını bekliyoruz. Bizlerde halk olarak bize düşeni yapmaya Allah'ın izniyle yapmaya çalışacağız." dedi.

"Bu zulmü kabullenmek mümkün değildir"

Abdulkadir Bozan

Sağlık Der Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan zulmün son bulması için somut adım atılması gerektiğini belirterek, "Bu insanlık dışı olaylar için tüm insanlık ayakta, bu zulmü kabullenmek mümkün değildir. Bir insan, bir Müslüman olarak bizlerde STK'lar olarak bu zulmü kınamak için bir araç konvoyu düzenledik.  En azında tarafımızı belli etmek için, zulme karşı olduğumuzu belli etmek için bir ses çıkarıyoruz. Tüm insanları da bu eylemlere destek vermesini bekliyoruz. Sadece kınamak yetmiyor devletimizin adım atmasını bekliyoruz. Diğer şeyler bir yere kadardır. Bir netice alınması mümkün değildir. Mutlaka hem ülke olarak hem de BM'nin bir adım atarak bu zulme bir son vererek kalıcı bir çözüm vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"israilin bu zulmü içimizi acıtıyor"

Hasan Kılıç

HAK-İŞ Konfederasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Hasan Kılıç, "israilin bu zulmü içimizi acıtıyor ama öncelikle Müslümanların birlik olması lazımdır. Biz Müslümanlar olarak henüz daha birlik olamamışız. Birlik olduğumuz zaman çözemeyeceğimi hiçbir sorunumuz kalmayacaktır. İnşallah Mescid-i Aksa'da bizim birliğimizle beraber özgürleşecektir, ben buna inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Zalim israil bu zulmü ilk defa yapmıyor"

Mehmet Halit Tekbaa

İnsanlığın Kudüs konusunda verilen imtihanı kaybettiğini dile getiren İHH Adıyaman Başkanı Mehmet Halit Tekbaş, "Zalim israil bu zulmü ilk defa yapmıyor. 70 yıla yakındır zulümlerine devam ediyor. Ama dünya Müslümanlara bu işe bir türlü bir çözüm bulamadılar. Müslümanlar hata insanlık bir an önce bir araya gelerek bir an önce bu işe bir çözüm bulmalıdır. Diplomatik fiil sergilemenin yanı sıra gerektiğinde fiiliyata da geçmelidirler. Maalesef biz insan insanlık olarak bu imtihanı veremiyoruz bu imtihanı kaybettik." dedi.

"Biz şehitlerimize üzülmüyoruz aslında seviniyoruz"

Abdullah Demir

Ümmetin dağınıklığına üzüldüklerini belirten Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği Mütevelli Heyeti Üyesi Abdullah Demir, "Müslümanların vefat edenleri bizler inanıyoruz ki Cennete gidiyorlardır. Bunun için üzülmemize gerek yok, biz şehitlerimize üzülmüyoruz aslında seviniyoruz. Keşke şehitlik bize de nasip olsa. Akat bizi üzen taraf Müslümanların dağınıklığı, Kudüs gibi önemli bir konuda dahi bir araya gelememeleri, birlikte iş yapamamalarıdır. Gönül ister ki Kudüs için yapılan organizasyonları hep beraber daha güçlü daha gür bir ses çıkararak yapalım. Ama maalesef bu halimizden dolayı kudurmuş ve bizden korkmuyor. Ama inşallah bu bizim birliğimize vesile olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55