,
  • BIST 10080.61
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 27 °C

STK Temsilcileri tüm Müslümanları Mescid-i Aksaya sahip çıkmaya davet çağrısında bulundu

STK Temsilcileri tüm Müslümanları Mescid-i Aksaya sahip çıkmaya davet çağrısında bulundu
Ramazan ayının son cumasının Dünya Kudüs Günü olması münasebetiyle tüm Müslümanları Mescid-i Aksaya sahip çıkmaya davet eden STK temsilcileri, yarın düzenlenecek etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Uzun yıllardır "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanılan Ramazan ayının son cumasında bazı sivil toplum kuruluşları basın açıklaması gibi etkinliklerle desteklerini belirtiyor.

Yarın Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına katılım çağrısında bulunan STK temsilcileri, Kudüs davasının önemine dikkat çekti.

Kudüs'ün Müslümanlar nezdinde önemli kılan unsurun Mescid-i Aksa'nın orada bulunması ve birçok peygamberin ömrünü orada geçirmiş olması olduğunu söyleyen Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhivesellem ancak üç mescide ziyaret yapılabileceğini ve bunun bir ibadet sevabı olduğunu hatırlatır. Birincisi Kâbe, ikincisi Mescid-i Nebevi ve üçüncüsü de Mescid-i Aksa'dır. Buralarda yapılan ibadetlerin diğer camilerde yapılan ibadetlerden kat kat daha sevaplı olduğunu hatırlatır. Bu anlamda Kudüs bizim için önemlidir. " ifadelerini kullandı.

"Zulme 'Dur' demek için bütün Müslümanları meydanlara davet ediyoruz"

Mevcutta Kudüs'ün israilin işgali altında olduğunu hatırlatan İmamoğlu, "Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya girerlerken engel olunuyor veya yasaklanıyor. Müslümanlar olarak ne zamanki bir olup kenetlenebilirsek Allah'ın izniyle bu işler çözülecektir. Bugün israilin zulümleri Müslümanların bir araya gelememesinden, bir olamayışından kaynaklanmaktadır. Bugünlerin geride kalacağını ümit ediyorum. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. Rabbimden Mescid-i Aksa'yı bağımsızlığına kavuşturmasını niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan zulümlere karşı Müslümanların tepkilerini göstermeleri üzerine "Müslümanları meydanlara davet ediyoruz" diyen Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Olgun, "Terörist siyonistlerin her Ramazan ayın da olduğu gibi bu Ramazan ayında da Mescidi Aksa'ya baskınlar yapıp Müslümanların ibadetlerini engellemekte ve alıkoymaktadır. Umut Kervanı olarak bu zulme dur demek için bütün Müslümanları meydanlara davet ediyoruz." dedi.

Olgun, "Malumunuz olduğu üzere yıllardan beri her Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü olarak kutlanmaktadır. Bu münasebetle bütün halkımızı bu zulme dur demeye, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksaya sahip çıkmaya davet ediyoruz." diye belirtti.

"Mirasımıza sahip çıkmazsak mazimizle irtibatımız kopmuş, öksüz ve köksüz oluruz"

"Bilindiği üzere Dünya Kudüs Günü Müslümanlar tarafından her yıl Ramazan ayının son cuması olarak kutlanıyor" diyen Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Yahya Oğraş, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bizler her yıl bu etkinlikleri düzenli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kudüs gerçekten de İslam ümmeti için büyük bir yaradır. Kudüs'ün özgürlüğü ümmet için farzdır. Çünkü Kur'an'ın emriyle burası nurlanmış ve mübarek kılınmış bir yerdir, ümmetin ortak bir mirasıdır. Bu mirasa sahip çıkmazsak mazimizle irtibatımız kopmuş, öksüz ve köksüz oluruz." ifadelerini kullandı.

Oğraş, "Orada mücadele veren tüm Müslüman kardeşlerimizin de göstermiş oldukları o kıyamı Rabbim inayetiyle inşallah muvaffak edecektir. Siyonistler orayı bir savaş provası olarak görüyor ve sürekli Ramazan ayında oradaki Müslüman kardeşlerimizin bir şekilde ibadetlerini engellemeye çalışıyorlar. Bizler de ümmet olarak Kudüs'e sahip çıkmak zorundayız. Özellikle Kudüs'ün özgürlüğü için ümmet olarak sürekli teyakkuz halinde olmalıyız, çünkü ümmetin ortak davasıdır." şeklinde konuştu.

"Yarın düzenleyeceğimiz kitlesel basın açıklamasına tüm halkımız davet ediyoruz"

Yarın düzenlenecek olan kitlesel basın açıklamasına katılım çağrısında bulunan Oğraş, şunları söyledi:

"Kudüs tutsak olduğu müddetçe tüm dünya da tutsak olacaktır. Onun için Kudüs'ün özgürlüğü dünyanın özgürlüğü demektir. Kudüs düşerse Mekke ve Medine gibi kutsal bildiğimiz diğer mekanlarda düşecektir. Ümmet olarak bu bilinçte olmak zorundayız. Onun için her yıl sesimizi duyurmaya, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya, Müslüman kardeşlerimizin göstermiş oldukları o mücadeleye sahip çıkmaya kardeşlik vazifesi olarak görüyoruz. İnşallah Kudüs özgür olacaktır. Bu temennilerle yarın Ulu Camii önünde kitlesel basın açıklaması düzenleyeceğiz. Bu vesileyle tüm halkımızı davet ediyoruz." (İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55