,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.165
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.8713
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

STK temsilcileri: Peygamberimizin bize miras bıraktığı cihat bilincini yeniden kazanmaya ihtiyacımız var

STK temsilcileri: Peygamberimizin bize miras bıraktığı cihat bilincini yeniden kazanmaya ihtiyacımız var
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilcileri, İslam dünyasının içinde bulunduğu zorluklara dikkat çekerek, bu durumdan çıkılabilmesi için Peygamber Efendimizin öğretilerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladılar.

 

Peygamber Efendimizin en büyük sünneti olan cihadı terk ettiğimizde başımıza neler gelebileceğine şahitlik ediyoruz." diyen Peygamber Sevdalıları Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, "Aynı zamanda, İslam ümmetinin yeniden ayağa kalkması için Peygamberin öğretilerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

İTTHADUL ULEMA üyesi Mehmet Ali Altun, toplanan binlerce Müslümanın amacının sevgili Peygamberimizin cihad yönünü öğrenmek ve anlamak olduğunu belirterek, "Bugün Gazze'de bir cihad var. Ancak ne yazık ki, dünya Müslümanları, Gazze'deki cihada yeterince destek vermiyorlar" diyerek Müslümanları cihada destek vermeye çağırdı.

Kur'an Nesli platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü ise İslam toplumlarının Peygamberin mücadele ve adalet anlayışını yeniden anlaması gerektiğine dikkat çekerek, "Peygamber Efendimizin davası, onunun verdiği mücadele, cihad yöntemi hakkıyla anlaşılabilir ve yaşanabilirse bugün bırakın İslam ümmetinin yeryüzünde zulme maruz kalacak bir tek insan kalmayacaktır" dedi.

"Her dönemin çaresi, Peygamber Efendimizin sünneti, cihadı, tebliği, mücadelesi olmuştur"

Yüzbinlerle birlikte Peygamber Efendimiz'i anmanın güzelliğini yaşadığını ifade eden Peygamber Sevdalıları Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, "Bu karanlık asırda Peygamber Efendimizin sünnetini terk etmenin bizlere nelere mal olduğunu bugün görüyoruz. Elhamdülillah, Peygamber sevdalısı Batman halkı meydanları doldurdu, Peygamber Efendimize olan sevgisini dile getiriyor. İnşallah sünnetini yerine getirmek için azimle bu mücadeleyi sürdürecekler. Ancak İslam dünyasının içerisinde bulunduğu zor durum, özellikle Gazze'deki kardeşlerimizin katliamdan geçiriliyor olması, çocukların, kadınların öldürülmesi, evlerinin başlarına yıkılması bizleri derinden etkiliyor. Bu da bize şunu gösteriyor: Peygamber Efendimizin en büyük sünneti olan cihadı terk ettiğimizde başımıza neler gelebileceğine şahitlik ediyoruz. Bizler şunu söylüyoruz: 'Her dönemin çaresi Peygamber Aleyhisselatu Vesellemin sünneti, cihadı, tebliği, mücadelesi olmuştur.' Yine bugün Müslümanlar, onun öğretilerine sahip çıkarak, yeniden ayağa kalkacak, yeniden dirilecek ve küfrün tasallutundan kurtulacak. Bütün İslam ümmeti, Peygamberin sünnetine sahip çıktıklarında Gazze de kurtulacak, İslam beldeleri de esaretten kurtulacaktır." dedi.

"Peygamber Efendimizin cihad yönünü hatırlamalıyız"

"İTTHADUL ULEMA üyesi Mehmet Ali Altun, bu meydanda toplanan yüzbinlerce Müslümanın amacının sevgili Peygamberimizin cihad yönünü, mücadelesini öğrenmek ve anlamak olduğunu ifade ederek, "Şu anda en çok ihtiyacımız olan şey, sevgili Peygamberimizin cihad anlayışını kavramak ve uygulamaktır. Bugün Gazze'de bir cihad var. Ancak ne yazık ki, dünya Müslümanları, Gazze'deki cihada yeterince destek vermiyorlar. Bu yüzden Müslümanlar olarak, kardeşlerimizin yanında olmalıyız ve sevgili Peygamberimizin cihad bilincini tekrar hatırlamalıyız. Herkesin, genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin, Peygamberimizin bize miras bıraktığı cihat bilincini ve şuurunu yeniden öğrenmeye ihtiyacı var. Tüm Müslümanları, Gazze cihadına destek vermeye ve her yerde cihadın yanında yer almaya çağırıyorum." şeklinde konuştu.

"İslam'ın adaleti için Peygamberin sünnetini hayatımıza yansıtalım"

Bu sene Mevlid-i Nebi etkinliğinin temasının cihad önderi Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in olmasının önemli olduğunu söyleyen Kur'an Nesli platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, '7 aya aşkın bir süredir Gazze'de yaşanan vahşet, insanlık dışı bu duruma İslam ümmetinin verdiği cılız tepkisi, çaresizliği bize Peygamber Efendimizin tekrar o cihad yönünü hatırlatmamız gerektiğini gösterdi. Peygamber Efendimizin davası, onunun verdiği mücadele, cihad yöntemi hakkıyla anlaşılabilir ve yaşanabilirse bugün bırakın İslam ümmetinin yeryüzünde zulme maruz kalacak, hakkı gasledilecek bir tek insan kalmayacaktır. İslam'ın adaleti yer yüzüne hakim kılınmadıkça da bu zulümlerin devam edeceğini biliyoruz. Müslümanlarda caydırıcı bir güç, izzet, onurlu bir duruş, birlik olmadıkça küfür her zaman bu cesareti bulacak ve İslam âlemine hayasızca saldırılar yapacaklar. Bu nedenle bizler diyoruz ki: 'O peygamberi anlayalım, tanıyalım, sünnetini hayatımıza aksettirelim.' İslam toplumları onunla şeref, izzet bulsunlar.' şeklinde konuştu." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55