,
  • BIST 9990.96
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 29 °C

Sözcü Gazetesine bir tepki de Diyarbakır Kantin İşletmecileri Derneğinden

Sözcü Gazetesine bir tepki de Diyarbakır Kantin İşletmecileri Derneğinden
Diyarbakır'daki kantinciler hakkında Sözcü Gazetesinde yer alan iddialara tepki gösteren Diyarbakır Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Seyithan Atabey, yapılan haberle ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatılacağını belirtti.

Sözcü Gazetesinde Diyarbakır'daki okul kantinlerinin farklı merkezlerce yönetildiğine dair iddialar üzerine basın açıklaması yapan Diyarbakır Kantin İşletmecileri Derneği, söz konusu haberde yer alan iddiaların asılsız ve yalan olduğunu söyledi.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan dernek binasında yapılan basın açıklamasını Diyarbakır Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Seyithan Atabey okudu.

Yapılan haberi "iftira ve tetikçilik" olarak nitelendiren Atabey, "Günlük bir gazetede kendini gazeteci sanan ama işi gücü iftira ve tetikçilik olan bir gazetecinin iftira dolu yazısında kantin işletmecilerini töhmet altında bırakmaktadır." dedi.

"Söz konusu yazıda kantinci esnafı karalanıp töhmet altında bırakılmaktadır"

İlgili bakanlıkların kriterlerini hatırlatan Atabey, "Maalesef cahilliğini ve bilgisizliğini ortaya çıkaran bu gazeteci, kantin işletmeciliğini her önüne gelenin yapamayacağını, bir eğitiminin ve 3 Bakanlığın (MEB, Tarım ve İçişleri) ayrı ayrı kriterlerinin olduğunu; bununla beraber her yıl işletmeci ve elemanlarının sabıka kaydına ve GBT'sine bakıldığını bilmemektedir." diye belirtti.

Atabey, "Tetikçi gazetecinin iftiralarının asılsız ve yalan olduğu çok açıktır. Söz konusu yazıda kantinci esnafı karalanıp töhmet altında bırakılmaktadır. Bu sadece basit bir iftira değildir. 8 aydır iş yapamayan, evine ekmek götüremeyen, şimdi ise okullar yarım yamalak açılmışken kâr edemeyen, sırf öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için zararına da olsa açık kalan koca bir meslek grubuna yapılan iftiradır." ifadelerini kullandı.

"Biz bu tuzağı görüyoruz, yanlış olan hiçbir iftirayı ve saldırıyı asla kabul etmiyoruz"

Masum insanlara karşı hiçbir araştırmaya gerek duymadan sadece çirkin hesaplarla iftira atmanın kin, nefret ve tükenmişliğin sonucu olduğunu söyleyen Atabey, "Bu yalan haberi yazanın amacı bellidir. Bizi iftirayla karalamaya çalışıyorlar. Biz bu tuzağı görüyoruz, yanlış olan hiçbir iftirayı ve saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Bu tür iftiralara asla müsaade etmeyeceğiz, göz yummayacağız. Sonuna kadar hukuk içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Sözcü gazetesinde söz konusu haberi yazan İsmail Saymaz'ın gazetecilik ilkelerinden ve ahlakından nasibini almadığının altını çizen Atabey, "Cadı avını başlatmak isteyen bu gazetecinin asgari gazetecilik ilkelerinden ve ahlakından nasibini almadığı ve gazetecilik değil tetikçilik yaptığı kamuoyunun malumudur. Yapılan bu yalan haberle ilgili olarak gerekli hukuki işlemler başlatılacak. Bu çirkin iftiraların hesabı yargı önünde ayrı ayrı sorulacaktır." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55