,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Söz ve Kalem Dergisi'nin Aralık 2023 sayısı çıktı

Söz ve Kalem Dergisi'nin Aralık 2023 sayısı çıktı
Gençlik ve edebiyat dergisi Söz ve Kalem, Aralık 2023 sayısında "Aksa Tufanı: Karada, Denizde, Havada" kapak başlığıyla okuyucusuyla buluştu.

Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda sadece genç yazarların olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem, Aralık sayısında dosya konusu olarak Aksa Tufanı'nı işledi.

Dolu dolu içeriklerin olduğu dergide; analiz, tarih, öykü, gezi yazısı, kütüphaneden notlar, hukuk, dizi film öneri ve bilim ve teknolojiye dair önemli yazılar yer alıyor.

Söz ve Kalem dergisi, matbu olarak okuyucuyla buluşmanın yanı sıra, dileyen okuyucular derginin dijital haline de ulaşabiliyor.

Dergi, bu ay okuyucularına Ebu Ubeyde posterini hediye ediyor.

"Cihat ve Ribat toprakları olan Filistin toprakları da öteden beri Allah'a verdikleri sözü yerine getirmeye çalışan mücahitlerin kahramanlık destanlarını yazdıkları topraklar olmuştur"

İslam Tarihi'nin Allah'a söz verip verdikleri sözün üzerinde duran yiğitlerle ve o yiğitlerin destanlarıyla dolu olduğu belirtilen dergide, "Bu yiğitlerin, bu adamların Allah'a verdikleri söz, O'nun din-i mübinini hâkim kılmak için mücadele ve mücahede içinde olmaktır elbette. Bizler, yiğitliği ve adamlığı Hazreti Peygamber'in tedrisatından geçmiş sahabelerde gördük ilkin. Ancak tarihin her döneminde, Hazreti Peygamberi ve her biri yolumuzu aydınlatan birer kandil mesabesinde olan ashabı örnek alıp hayatlarını kendi hayatlarına tatbik edenler, Allah'ın davası için gösterilmesi gereken yiğitliği göstermişlerdir. Cihat ve Ribat toprakları olan Filistin toprakları da öteden beri Allah'a verdikleri sözü yerine getirmeye çalışan mücahitlerin kahramanlık destanlarını yazdıkları topraklar olmuştur. İslam tarihinde kahraman olarak anılan Müslümanların çoğu, anıldıkları kahramanlık vasfını bu topraklarda verdikleri mücadele neticesinde almışlardır. Allah'ın, çevresini mübarek kılmasının verdiği bereketten olsa gerek, bu topraklarda cihat eden, bu toprakların İslamlaşması ve özgürleşmesi için uğraşan herkes otomatikmen Allah'a verdiği sözü tutan adamların safında yerini almaktadır." denildi.

"Çocuklarımız Spider-man, İron Man, Batman.. vs olmanın değil Ebu Ubeyde olmanın hayalini taşıyor artık"

7 Ekim'den bu yana Gazze'de kahramanlık destanları yazan mücahitlerin mücadelesine şahit olunduğu vurgulanan dergide, "Öyle bir mücadele öyle bir sabır ve öyle bir teslimiyet ortaya konuyor ki bu duruş Filistin dışındaki, Gazze dışındaki Müslümanların imanlarını dirilttiği gibi dünya halklarının ölmüş vicdanlarının da dirilmesine vesile olmaktadır. İşgalci ve emperyalist bütün ülkelerin arka çıktığı, silah ve mühimmat desteği verdiği siyonist işgalcilere karşı Allah'a verdikleri sözü yerine getirmek için mücadele eden bu kahramanlar, bütün Müslümanların gönlünde taht kurmuştur. Çocuklarımız ve gençlerimiz için rol model olacak kahramanlık destanları yazmışlardır. Zulme, işgale ve soykırıma karşı vatanlarını, topraklarını, namuslarını ve en önemlisi Mescid-i Aksa'yı müdafaa eden mücahitler bizim kahramanlarımızdır. Direnişçilerin sözcüsü Ebu Ubeyde bizim kahramanımızdır. Çocuklarımız Spider-man, İron Man, Batman.. vs olmanın değil Ebu Ubeyde olmanın hayalini taşıyor artık. Daha önce sokaklarımızda emperyalistlerin hayali kahramanlarının kostümlerini giyen çocuklarımız ve gençlerimiz artık gerçek kahraman olan Ebu Ubeyde'nin ve direnişçilerin kostümlerini-giysilerini giyecek. Bununla birlikte; büyük bir hezimet yaşayan işgalci çetenin, hezimetini ve kaybını örtbas etmek için gerçekleştirdiği katliam ve soykırım kendi sonunu yaklaştırmaktadır. Siyonizmin bütün insanlık için büyük bir tehlike olduğu herkes tarafından anlaşılmaktadır. Dünyadaki vicdan ehli insanların tepkileri, mücahitlerin ve Gazze halkının kararlı duruşu ve direnişi, siyonist işgal çetesinin sonu olacaktır inşallah."ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Söz ve Kalem Dergisi'nin Aralık 2023 sayısı çıktı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55