,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Soykırım ve katliamların 156'ncı gününde Ankara'da Gazze için yürüyüş yapıldı

Soykırım ve katliamların 156'ncı gününde Ankara'da Gazze için yürüyüş yapıldı
İşgalci siyonistlerin Gazze'de 156 gündür yaptığı vahşi soykırım ve saldırıları nedeniyle 7 Ekim 2023 tarihinden beri aralıksız süren eylemlerde Gazze için yapılan yürüyüş sonrası işgalci ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapıldı.

 

Gazze’de katliam ve soykırım devam ediyor. İslam alemi günleri saydı, her bir an en vahşi bombardıman altında şehid edilen çocukların, kadınların, sivillerin listesini tutmaya devam ediyor. Gazze’de soykırımın yeni bir şekli olan açlık, uygulanmaya koyuldu. Çocuklar açlıktan ölüyor. Tüm bu olup biten vahşete 'hayır' demek için Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir yürüyüş yapıldı, ardından basın açıklaması yapıldı.

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Tuğba Altınok Camii'nde, bir araya gelen Ankaralılar, Filistin'de yaşanan soykırımın son bulması için ABD Büyükelçiliği önüne doğru yürüdü.

Yürüyüş ve basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Milletvekili Şehzade Demir, HÜDA PAR Teşkilat Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Dr. Zahir Elbek, Ankara Filistin Dayanışma Platformu bünyesinde bulunan STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve sloganların atıldığı basın açıklamasında, kimi vatandaşların gözyaşları döktüğü görüldü. Basın açıklaması metni Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak okundu.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Türkçe olarak Şehir ve Medeniyet Derneği'nden Aziz Oğuzhan Karaman, tarafından okundu.

"İnsanlık dışı ne varsa Gazze’de yaşanıyor"

Karaman, "Beylik sözlerin tükendiği günlerdeyiz. Dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Siyahların, beyazların, çekik gözlülerin hiçbirini ayırt etmeksizin insanlığı temelinden sarsan bir gerçekliğe şahitlik ediyoruz. Gazze, tarihin tanık olmadığı bir vahşete sahne oluyor. Son yüzyılın en barbar, en alçak soykırımının yaşandığı Gazze’de 30 binden fazla insanımız, kardeşimiz, evladımız, annemiz bombalar altında can verdi. Hastaneler, ambulanslar, okullar, camiler, pazar yerleri, yardım kuyrukları acımasızca vuruluyor. Çocuklar ve yaşlılar açlıktan ölüyor. İnsanlık dışı ne varsa Gazze’de yaşanıyor." dedi.

"Acı, öfke ve kahır içindeyiz!"

"Gazze’de katledilen sadece canlarımız değil, insanlığın vicdanıdır." diyen Karaman, devamında şunları aktardı:

"Öldürülen bebekler, çocuklar, kadınlar ümmetin ayıbıdır… Yardım kuyruğunda bombalanan bedenler, açlıktan ölen çocuklar, yaşlılar, evladının cesedini poşetle taşıyan babaların utancı, insanlığın yüzünü bin yıl kızartmaya yeter. Merhum Cahit Zarifoğlu’nun 'Etimle kemiğimle bu çağdan nefret ettim.' dediği noktadayız, acı, öfke ve kahır içindeyiz! Ama onurlu ve ahlaklı direnişin ana karargahı Gazze umudumuzu diri tutuyor... İzzetli kardeşlerimiz mücadeleye devam ediyor. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki vicdan sahibi insanlar, yeryüzünün en organize kötülüğü olan siyonizme karşı mücadele ediyorlar. Küresel vicdanlarıyla Katil israile, katil Amerika’ya 'DUR' demek için vazgeçmeden azimle yürüyorlar. Alanları dolduruyorlar. Seslerini yükseltiyorlar."

"Aaron Bushnell’de, Rachel Corrie gibi dünyanın özgür insanlarının hafızasında"

Amerikalı Rachel Corrie ve Aaron Bushnell'i anarak açıklamasına devam eden Karaman, "'Zulüm bizdense ben bizden değilim' diyerek Refah’ta siyonist buldozerin altında canıyla bedel ödeyen Amerikalı Rachel Corrie’nin sesini yükselttiği gibi. ABD'nin katil Siyonist ordusuna desteğine karşın 'Soykırım suçuna ortak olmayacağım' diyerek hayatını ortaya koyan, Filistin halkının savunucusu olarak ölümsüzleşen Amerikalı Aaron Bushnell’in sesini yükselttiği gibi... Aaron Bushnell’de, Rachel Corrie gibi dünyanın özgür insanlarının hafızasında, Filistin'le küresel dayanışma ruhunun sembolü olarak anılacaktır. İşgalci israil tarafından işlenen savaş suçlarına, soykırıma rağmen ABD, israil hükümetinin soykırım politikasına tereddütsüz siyasi ve askeri destek sağlamaya devam ediyor. ABD basınına göre ABD yetkilileri geçen hafta kongreyi gizli oturumda bilgilendirmiş. Kongredeki oturumdan basına sızan bilgilere göre ABD israile binlerce hassas güdümlü mühimmat, küçük çaplı bomba, yer altı sığınaklarını hedef alan füzeler, hafif silahlar ve diğer ölümcül malzemelerden oluşan 100'den fazla askeri satışa gizlice onay vermiştir. Amerika’nın soykırıma ortak olduğu bu haberle bir kez daha ortaya çıktı. Buradan ABD yetkililerine sesleniyoruz. Katilsiniz. Soykırım suçundan yargılanacaksınız! Holokost suçunun utancı Nazileri vurduğu gibi Gazze’de işlenen soykırım suçunun utancı sizleri vuracak." ifadelerine yer verdi.  

"Filistin halkının özgürlük mücadelesinin sonuna kadar yanlarında olacağız"

Son olarak Karaman, "Buradan israil ile ticarete devam eden şirketlere, ticareti durdurmayan yöneticilere sesleniyoruz. Daha fazla beklemeden israile sevkiyatı durdurun. Bu utançtan Türkiye’yi kurtarın. Tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Filistin halkının özgürlük mücadelesinin sonuna kadar yanında olacağız. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir. Bu hikayenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz. Siyonist çetenin taşeronluğunu yapan uluslararası birliklerin, devletlerin, politik kurumların ve şirketlerin bu zulmün tarafı oldukları müddetçe karşısında olduğumuzu ilan ediyoruz. Soykırım durana kadar, soykırım suçluları yargılanana kadar, Filistin özgür olana kadar mücadelemizden geri adım atmayacağız. Kahrolsun ABD! Kahrolsun israil! Kahrolsun küresel emperyalizm! Yaşasın Gazze direnişimiz! Yaşasın nehirden denize özgür Filistin! Yaşasın küresel intifada!" şeklinde belirti.

Okunan Türkçe basın açıklaması sonrası aynı metin Arapça olarak ÖNDER Ankara Şubesi'den Abdullah Eminoğlu tarafından okunurken İngilizce metin ise Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği'nden Burak Çıkıryel tarafından okundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55